عصر بازار

تاسیس نخستین بیمه تخصصی زندگی کلید خورد

عصر اعتبار- نخستین شرکت بیمه تخصصی زندگی در ایران با تایید صلاحیت اعضای هیات مدیره بیمه خاورمیانه از سوی بیمه مرکزی تاسیس شد.

تاسیس نخستین بیمه تخصصی زندگی کلید خورد
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایرنا، سیاست تخصصی شدن رشته بیمه عمر، با هدف جلوگیری از هزینه کرد درآمد ناشی از حق بیمه های عمر در رشته های دیگر و افزایش ضریب نفوذ بیمه در میان مردم از سوی بیمه مرکزی ایران پیگیری می شود.
    به گفته عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی ایران، این نهاد حاکمیتی بر تفکیک بیمه عمر و زندگی از غیر زندگی (Life & Nonlife) تاکید دارد و از این پس دیگر مجوز تاسیس شرکت های بیمه برای ارایه بیمه های مختلف داده نمی شود بلکه باید بیمه عمر به طور تخصصی پیگیری شود.
    با این رویکرد و با تایید صلاحیت هیات مدیره بیمه خاورمیانه، گام عملی برای تخصصی برای تحقق این سیاست در صنعت بیمه برداشت شد؛ بیمه زندگی خاورمیانه از شرکت های زیرمجموعه بانک خاورمیانه به شمار می رود که درخواست تاسیس آن چهار سال پیش (شهریور 91) به تایید شورای عالی بیمه رسید و پذیره نویسی آن اسفند ماه پارسال از طریق بازار سوم فرابورس انجام شد.
    این شرکت با سرمایه اولیه 1200 میلیارد ریال قصد دارد به صورت اختصاصی به ارایه همه خدمات بیمه ای در بخش بیمه زندگی بپردازد.
    براساس اعلام روز دوشنبه بیمه مرکزی، همتی در احکامی جداگانه ای صلاحیت حسین سلیمی، خسرو اسمعیل زاده، محمد ابراهیم امین، سید احمد احمدی هاشمی، عبد الله فاتح، هومن قویمی و پرویز عقیلی کرمانی را که از سوی سهامداران این شرکت برای عضویت در هیات مدیره معرفی شده بودند، برای دو سال تایید کرده است.
    در این احکام «مدیریت بر اساس مقررات و ضوابط بیمه ای و اصول بنگاهداری»، «مشتری مداری و تامین منافع قانونی ذی نفعان»، «تلاش جدی در ارایه محصولات جدید، خدمات نوین و جذاب بیمه های زندگی» و «تعمیم بیمه های زندگی و توسعه آن برای همه اقشار و آحاد جامعه» مورد تاکید قرار گرفته است.
    همچنین «رعایت اصول حاکمیت شرکتی و مدیریت مسئولانه و پاسخگو» و «قانون مداری و توجه به اصل حاکمیت قانون» از دیگر اهدافی است که از هیات مدیره بیمه زندگی خاورمیانه خواسته شده به آن توجه داشته باشند.

    ** تایید صلاحیت مدیرعامل بیمه ملت
    رئیس کل بیمه مرکزی همچنین در نامه دیگری صلاحیت «علیرضا ابراهیم پور» را برای مدیرعاملی بیمه ملت تایید کرد.
    همتی در این نامه تاکید کرده، این شرکت بیمه با اتخاذ تدابیر لازم برای وصول مطالبات شرکت بیمه و کاهش نسبت مطالبات به حق بیمه، مواردی چون توسعه شعب و شبکه فروش در استان ها، افزایش پذیرش ریسک با توجه به توانگری مالی شرکت، تکمیل مدیران کلیدی و عملیاتی شرکت و انطباق فعالیت های سرمایه گذاری با آیین نامه ها و مقررات ذیربط توجه کنند.
    بیمه عمر یکی از انواع بیمه نامه هاست که با رویکرد سرمایه گذاری و تضمین آینده فرد بیمه شده و افراد تحت تکفل او صادر می شود و در طول قرارداد، فرد وجوهی را به شرکت بیمه می پردازد.
    در این قرارداد، خریدار بیمه، شخص و یا اشخاصی را به دلخواه خود به عنوان ذینفع بیمه انتخاب می کند؛ در واقع ذی نفع کسی است که بعد از خریدار بیمه از بیمه نامه عمر سود می برد و خریدار بیمه حتی می تواند سهم هر یک ذینفع ها را نیز به سلیقه خود تعیین کند.
    هر چند بیمه های عمر سهم چندانی از صنعت بیمه کشور ندارد (حدود 12 درصد) اما موکول شدن انجام تعهدات بیمه گر به سال های آینده، آن را به منبعی برای شرکت های بیمه تبدیل کرده است تا با دریافت حق بیمه در سال هایی متوالی (حداقل 10 سال) بخشی از هزینه های خود را از این طریق پوشش دهند.
    آنگونه که مسئولان بیمه مرکزی گفته اند، شرکت های بیمه هر زمان در پرداخت خسارت در رشته های دیگر کم می آورند، از ذخایر بیمه عمر استفاده می کنند که در آینده می تواند برای شرکت های بیمه در انجام تعهداتی که به مردم می دهند، مشکل ساز شود.
    از این رو بیمه مرکزی برای جلوگیری از ریسک های ناشی از بیمه زندگی بر شرکت های بیمه، تفکیک منابع و مصارف بیمه عمر و زندگی از غیرزندگی را در دستور کار خود قرار داده است تا مشخص شود ذخایر بیمه عمر چگونه نگهداری می شود.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی