عصر بازار

جزئیات واریز و برداشت وجه در معاملات گواهی سپرده شمش نقره

عصر اعتبار- برای واریز وجه برای خرید گواهی سپرده شمش نقره، مشتری وجه مورد نظر خود را باید به حساب بانکی شرکت کارگزاری واریز کند.

جزئیات واریز و برداشت وجه در معاملات گواهی سپرده شمش نقره
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از تسنیم، به منظور واریز وجه برای خرید گواهی سپرده شمش نقره، مشتری وجه مورد نظر خود را به حساب بانکی شرکت کارگزاری واریز و درخواست تامین وجه در دفتر دارایی خود در سامانه معاملات را می‌دهد.

    در این مرحله شرکت کارگزاری به دو روش می‌تواند افزایش وجه در دفتر دارایی مشتری را انجام دهد. روش اول واریز وجه با شناسه واریز یکتای مشتری به حساب عملیاتی بورس کالا است؛ پس از واریز، اتاق پایاپای بورس کالا معادل وجه واریزی اعتبار ریالی در دفتر دارایی اصلی مشتری منظور می‌کند.

    روش دوم واریز وجه تجمیعی دریافتی از چند مشتری با شناسه واریز یکتای کارگزار به حساب عملیاتی بورس کالا است. در این روش پس از انتقال وجه به وسیله شرکت کارگزاری و شناسایی آن توسط بورس کالا، وجه در دفتر دارایی اصلی کارگزار اعمال می‌شود؛ کارگزار می‌تواند وجوه را از دفتر دارایی اصلی خود به دفتر دارایی مشتریان واریزکننده وجه، انتقال دهد.

    هر زمان که مشتری قصد انجام معامله داشته باشد درخواست شارژ دفتر دارایی بازار خود (انتقال وجه از دفتر دارایی اصلی به دفتر دارایی گواهی سپرده) را از طریق دسترسی برخط یا از طریق کارگزار خود انجام می‌دهد. این امر صرفا با یک کلیک و به صورت آنی قابل انجام است.

    نحوه برداشت وجه معامله پس از فروش گواهی شمش نقره

    جهت برداشت وجه، درخواست مربوطه توسط شرکت کارگزاری از طریق ایستگاه معاملاتی یا توسط مشتری از طریق دسترسی برخط ثبت می‌شود. درخواست ثبت شده توسط اتاق پایاپای بورس بررسی و سپس از دفتر دارایی گواهی سپرده مشتری برداشت و به دفتر دارایی اصلی مشتری انتقال می‌یابد (این فرآیند در خارج از زمان جلسه معاملاتی انجام می‌شود).

    در مرحله بعد با درخواست کارگزار، وجه از دفتر دارایی اصلی مشتری به دفتر دارایی کارگزار منتقل می‌گردد. اعمال درخواست انتقال از دفتر دارایی اصلی مشتری به دفتری دارایی اصلی کارگزار در طول ساعت بازار نیز امکان‌پذیر است. سپس با درخواست کارگزار، بورس وجوه مورد درخواست را به حساب بانکی شرکت کارگزاری واریز می‌نماید. شرکت کارگزاری موظف است وجوه دریافتی را حداکثر ظرف یک روز به حساب بانکی معرفی شده از سوی مشتری واریز نماید.

    پورسعید خلیلی