عصر بازار

ضرورت ایجاد نگاه بین المللی در برگزاری نمایشگاه ها

عصر اعتبار- برگزاری نمایشگاه های تجاری و مالی در بیشتر کشورهای جهان با هدف توسعه و ایجاد رونق امری متداول است به طوری که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی با توجه به شعار و اهداف انتخابی خود تلاش می کنند بیشترین بهره را از این تجمع مردم و مسوولان در این رکود اقتصاد موجود جهانی داشته باشند.

ضرورت ایجاد نگاه بین المللی در برگزاری نمایشگاه ها
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار»، سیدمحمد حسین استاد مدیر روابط عمومی بانک ایران زمین گفت: با نگاهی به نمایشگاه های مختلف در جهان و عملکرد اقتصادی کشورهای برگزار کننده مشاهده می شود که بسیاری از این کشورها با شناسایی درست و دقیق خود از گره های اقتصادی و رقبای خود در بازارهای هدف اقدام به برگزاری نمایشگاه های تخصصی می کنند.
    در تعریفی گویا و کوتاه، نمایشگاه را می توان تبلیغی زنده نامید، زیرا در نمایشگاه عواملی چون تولید کننده، توزیع کننده، مصرف کننده و کالا یا خدمات در یک زمان و مکان مناسب گرد هم می آیند. نمایشگاه مکانی جهت به نمایش گذاردن توانمندی ها و پیشرفت های یک منطقه یا کشور در زمینه های گوناگون است، همچنین برگزاری نمایشگاه موجب افزایش و بالا رفتن سطح اطلاعات و دانش عمومی، علمی و فنی بازدیدکنندگان می شود.
    نمایشگاه هایی همچون اکسپو و یا نمایشگاه تخصصی جهانی که با نظم خاصی از تمامی کشورها برای حضور در آن ها دعوت می شود نشان دهنده این موضوع است که بسیاری از کشورها همگام با تدوین استراتژی های توسعه ای خود تلاش می کنند ضمن جذب منابع مالی، بازارهای کشورهای همسایه و یا تمامی کشورهایی که ارتباط سیاسی مستحکم با آن ها دارند را در هدف اقتصادی خود قرار دهند.
    از سویی دیگر در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته با هدف شناسایی بیشتر سرمایه گذاران و نمایش دستاوردهای سالیانه بنگاه های اقتصادی اقدام به برگزاری نمایشگاه مختلف در تمام حوزه ها و بازارها می کنند که همین امر موجب شده است که بسیاری از فعالان اقتصادی برای اطلاع از پیشرفت های جدید و نوآوری همواره خود را به این نمایشگاه برسانند.
    بررسی ها نشان می دهد ارتباطی که در یک نمایشگاه میان غرفه دار و بازدید کننده برقرار می شود می تواند تا دو سال بعد از نمایشگاه همچنان دوام داشته و تاثیر گذار باشد. در حال حاضر، نمایشگاه از شکل ابتدایی گذشته اش بسیار فاصله گرفته و کارکردهای آموزشی، تبلیغاتی و اطلاعاتی آن، بسیار اهمیت پیدا کرده است.
    حضور در نمایشگاه ها  از جمله فعالیت هایی است که در زمینه بازاریابی و توسعه فروش محصولات مقرون به صرفه است و در آنجا شرکت ها و بنگاه های اقتصادی فرصتی را برای دیدار و حضور در کنار مشتریان پیدا می کنند. شرکت کنندگان در نمایشگاه در مدتی محدود و معین و در مکانی با تسهیلات و امکانات مناسب ، فرصت های بی شماری را برای تحقیق و بررسی وضعیت بازار، دیدار با رقبا و تماشای آخرین دستاوردها در زمینه های گوناگون به دست می آورند .
    دردنیای معاصر از نمایشگاه ها و مجموعه ای از فعالیت هایی که منجر به شکل گیری و برگزاری آن می شود تحت عنوان صنعت نمایشگاهی یاد می شود. زیرا صنعت صرفاً به تغییر شکل مواد اولیه با استفاده از ماشین آلات و ابزار و تبدیل آن به محصولات مورد استفاده در زندگی روزمره اطلاق نمی شود بلکه مجموعه فنـون مدیریتی و نرم افزارهایی که بتواند با به کارگیری ابزار و روش های اولیه درسایه بهره گیری از نیروی اندیشه موجبات پدیدآوردن ویا ارتقاء بازده اقتصادی در زمینه های اقتصادی شود نیز صنعت محسوب می شود.
    امروزه در کشورهای مختلف جهان از جمله کشورهای آلمان، انگلیس، فرانسه، امارات متحده عربی، هنگ کنگ و سنگاپور که فعالیت های نمایشگاهی درآن ها رونق بسیار داشته وبه طور رقابت آمیزی در این عرصه فعالیت می کنند، سازماندهی و برپایی نمایشگاه ها درآمدهای سرشاری را به ارمغان می آورد. علاوه بر این فعالیت های نمایشگاهی موجبات پویایی سایر بخش های اقتصادی را نیز فراهم می کند. به طوری که بهره گیری ازروش ها و تکنیک های علمی مبتنی بر برنامه ریزی هدفمند و جامع در فرآیند برپایی و استفاده از نتایج برگزاری نمایشگاه ها می تواند نوید بخش رونق اقتصادی در دوره رکود باشد و یا منجر به رشد اقتصادی در مرحله رونق شود.
    در کشورمان نیز سال هاست که نمایشگاه های مختلف تجاری با اهداف تعیین شده دولتی و غیر دولتی در حال برگزاری است، حال با آنالیز مناسب و علمی مشاهده می شود که برخی از این نمایشگاه با موفقیت برای فعالان اقتصادی پایان می یابد و برخی دیگر نیز تنها نمایش و کسب درآمد برای متولیان برگزاری آن است.
    در حوزه بازار پولی کشور نیز در 10 سال گذشته نمایشگاه بانک، بیمه و بورس با هدف شناسایی بازارهای جدید و نیز معرفی خدمات نوین بازار مالی کشور برگزار می شود و با توجه به سیاست گذاری متولیان آن در سال های قبل و سلایق مختلف سیاسی و دولتی مشخص می شود که هریک از آن ها به نوعی تلاش کرده اند تا بهترین خدمات را به شرکت کنندگان ارائه دهند تا آن ها در فرصت پیش آمده در این نمایشگاه برای توسعه فعالیت های خود استفاده کنند.
    اما نکته ای که در این خصوص شاید در سال های گذشته و از چشم کارشناسان و مجریان برگزاری چنین نمایشگاهی مغفول مانده است نحوه تعامل بانک ها و بیمه ها با مردم در شرایط زندگی روزمره است زیرا هریک از این بنگاه ها با توجه به شعباتی که در سطح شهر دارند و استفاده از فضای مجازی و محیطی با مشتریان خود ارتباط برقرار کرده و اطلاعات مورد نظر در این عرصه تبادل می شود و به نوعی شاید نیازی به برگزاری نمایشگاه وجود نداشته باشد این نکته ای است که همیشه باید در خصوص برگزاری نمایشگاه ها مختلف به ویژه در حوزه مالی کشور مورد توجه ویژه قرار گیرد.
    اما از سویی دیگر با نگاهی به عملکرد بسیاری از کشورهای توسعه یافته مشاهده می شود برگزاری نمایشگاه ها تخصصی با در نظر گرفتن استراتژی های متعددی همچون جذب سرمایه های خارجی و یا آشنایی شرکت های چند ملیتی با فعالیت های بانکی آن کشور است و این مجموعه های اقتصادی تلاش کرده اند با استفاده از تجارب سایر کشور ها بیشترین منفعت رابرای خود و بازار مالی شان کسب کنند.
    در کشور ما نیز به دلیل پراکندگی تصمیم گیری ها و وجود بسیاری از قوانین نامتوازن بازار مالی کشور با تلاطم های متعددی مواجه است و از سویی دیگر به دلیل تحریم ها و نبود استانداردهای مهم جهانی بازار مالی کشور ارتباطش با بازارهای بین المللی محدود و در چارچوب های خاص دولتی است.
    لذا با توجه به فضای پیش روی اقتصاد کشورمان در سطح بین الملل از همین امروز باید استراتژی برگزاری نمایشگاه های تخصصی در حوزه پولی و سرمایه کشور برای سال های آتی مشخص شود و تنها به برگزاری نمایشگاه با توجه به استقبال کنندگان داخلی بسنده نشود. فضای اقتصاد جهانی و تغییرات مدل های رفتاری اقتصادی این باور را باید ایجاد کند که بازار سرمایه و پولی کشور درهای خود باید را برای حضور کشورهای دیگر آماده کند اقدامی که با درگیر شدن سرمایه گذاران خارجی می تواند منجر به عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی شود بنابراین با توجه به جهت گیری دولت در خصوص حضور در عرصه های بین المللی باید تعیین اهداف این حضور را آغاز کنیم که اگر این کار را نکنیم فردا پشیمان خواهیم شد.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی