عصر بازار

قند مایع با تسهیلات بانک توسعه صادرات تاپایان سال عرضه می شود

عصر اعتبار- مدیر یک گروه توسعه صنعتی و پژوهشی اعلام کرد: با اختصاص یکصد میلیون یورو تسهیلات بانک توسعه صادرات ازمحل صندوق توسعه ملی محصولات فروکتوز (قند مایع) تا پایان سال به بازار عرضه می شود.

قند مایع با تسهیلات بانک توسعه صادرات تاپایان سال عرضه می شود
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از صدا و سیما ، مرتضی سلطانی از بانک توسعه صادرات به عنوان پشتیبان قدرتمند با نگاه علمی و کارشناسی یاد کرد و گفت : کارشناسان این بانک نشان داده اند هنگامیکه به طرحی بعنوان پروژه ای با پایه صحیح صادراتی مواجه می شوند، دوشادوش گروه صنعتی و اجرایی حرکت و آنها را یاری می کنند.

    وی گفت: طر ح پالایشگاه غلات در اوج تحریمها اجرا شد وبا وجود تمام دشواریها با حدود 90 درصد پیشرفت فیزیکی در سه ماهه پایانی سال افتتاح خواهد شد.

    وی با اعلام اینکه "های فروکتوز 55" به روش آنزیمی درسایت گروه زر برای اولین بار در ایران تولید خواهد شد، افزود: نخستین خروجی این طرح ، فروکتوز به عنوان یکی از شرکتهای پالایشگاه غلات ، محصولی از خانواده شیرین کننده هاست و این شیرین کننده در همه محصولات غذایی نیازمند شیرینی با توانمندی برای جایگزینی بجای شکر استفاده می شود و ارزان تر خواهد بود.

    سلطانی با اشاره به اشتغال زایی 15 هزار نفری این پالایشگاه در آینده گفت: در سایت پالایشگاه غلات پروژه های عظیم دیگری چون فاز 2و3 انواع قند مایع در دست اجرا است که برای راه اندازی قریب الوقوع آن امید داریم.

    مدیر این گروه توسعه صنعتی وپژوهشی تاکید کرد: پالایشگاه غلات با وجود مخازن (سیلوهای) نگهداری غلات تعبیه شده در محل کارخانه (به ظرفیت یک میلیون تن )ومخازن اختصاصی بنادر امیر آباد ,نوشهر وانزلی در شمال وبندر امام در جنوب کشور به صنایع مصرف کننده اطمینان خاطر می دهد.

    وی با ذکر نام کشورهای شمالی ایران بعنوان بزرگترین تولید کننده غلات جهان بویژه قزاقستان گفت: این کشور در حال حاضر بدلیل محصور بودن در خشکی مجبور است غلات صادراتی خویش را از طریق کشورهای روسیه و اکراین به دریای سیاه برساند و پس از طی بیش از 11 هزار کیلومتر، آنها را به بازارهای مصرف عرضه کند. ولی چنانچه از مسیر ایران که نیمی از مسیر فعلی است برای ترانزیت بهره برد، قادر است با هزینه کمتر و در زمان کوتاه‏تر محصولات خود را صادر کند.

    سلطانی تصریح کرد: همچنین ایران با واقع شدن در تقاطع کریدورهای ترانزیتی شرق - غرب و شمال - جنوب و دسترسی آسان به بازارهای جهانی خصوصا حوزه خلیج فارس ظرفیت آن را دارد که قطب فراوری عمیق غلات در منطقه باشد.

    وی با اشاره به نقش آفرینی پالایشگاه غلات زر به عنوان بندر خشک تأکید کرد : موضوع ایجاد زیرساخت لازم برای احداث سامانه اختصاصی بارگیری و باراندازی بر پایه ریل در جوار خط سراسری راه‌آهن در دستور کار قرار گرفت و با آغاز عملیات بهره‏برداری از این سامانه، امکان اتصال به مبادی ورودی و خروجی کشور در شمال، جنوب، شرق و غرب فراهم شده و عملاً این مجتمع به عنوان بندر خشک قادر به ایفاء نقش فراملی است.

    بندر خشک به بندری اطلاق می شود که به واسطه خطوط راه آهن با پایانه های واسط دیگر در ارتباط بوده وهدف آن جابجایی بین المللی کالا (واردات وصادرات)از مبدا به مقصد مورد نظر است.

    سید حسین هاشمی کارشناس اعتباری بانک توسعه صادرات اظهارداشت: فروکتوز(قند مایع) محصول مورد استفاده در صنایعی همچون شیرینی جات,نوشابه ها شربتهای دارویی و...جایگزین محصولات قندی موجود در بازار خواهدشد.

    وی ادامه داد: اعطای تسهیلات ارزی100 میلیون یورویی از محل منابع صندوق توسعه ملی جهت مشارکت در طرح احداث واحد تولید قند مایع از ذرت با ظرفیت 280 هزار تن در سال است که سررسید قرارداد مشارکت مدنی طرح پایان سال 1395 خواهد بود.

    محصول نهایی طرح قند مایع (فروکتوز) است که می تواند جایگزینی بسیار خوب برای شکر و قند معمولی (ساکاروز) باشد و علاوه بر صادرات به کشورهای منطقه ، شرایط صنعت غذایی و دارویی کشور را نیز بهبود دهد.

    وی تاکیدکرد: همچنین چغندرقند و نیشکر دو ماده اولیه مورد نیاز تولید شکر امکان واردات نداشته و کشت آنها در داخل نیز بدلیل نیاز به آب فراوان سیر کاملا نزولی دارد و این امر در حالیست که ذرت و گندم دو ماده اولیه تولید قند مایع بسهولت در اقصی نقاط دنیا و حتی داخل کشور قابل تامین بوده و از نظر غذایی و سلامتی نیز بسار مفیدتر از شکر سفید است.

    هاشمی یادآورشد: با توجه به مصرف پانصد هزار تنی شکر فقط در صنایع نوشابه سازی داخلی در سال 94 و مصرف بیش از 3 میلیون تن شکر در بازار داخلی و افزایش قیمت آن تا بیش از چهل هزار ریال برای هر کیلوگرم ، فروکتوز می تواند بعنوان یک محصول سالم باصرفه با توجه به پیش بینی 22 هزارریالی برای هرکیلوی آن با استقبال خوب بازار مواجه شده و پتانسیل صادراتی صنایع غذایی کشور را بالا ببرد که قطعا این امر برای بانک توسعه صادرات که متولی و حامی صادرات کشور است تعیین کننده و خوشایند خواهد بود.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو