عصر بازار

مدیرعامل بانک پارسیان خواستار شد:

کاهش نرخ سود بانکی روند منطقی را طی کند

عصر اعتبار- مدیرعامل بانک پارسیان خواستار طی شدن روند منطقی کاهش نرخ سود بانکی شد و گفت: اگر نرخ سود از چارچوب عقلایی خارج شود، علاوه بر مشتری بانک ها نیز متضررخواهند شد.

کاهش نرخ سود بانکی روند منطقی را طی کند
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار»، کوروش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان در نشست خبری امروز که به مناسبت شانزدهمین سالگرد تاسیس این بانک برگزار شد در جمع خبرنگاران با اشاره به طی شدن روند منطقی کاهش نرخ سود بانکی، گفت: در موضوع نرخ سود بانکی منافع مردم و کسب و کارها را اولویت داده و در راستای آن رفتار خود را تنظیم خواهیم کرد، به همین دلیل خواهش کردیم که در حوزه نرخ سود که یک پارامتر مهم و اثرگذار در حوزه کسب و کار است، فرآیند منطقی پیگیری شود.
    وی با بیان اینکه اگر نرخ سود از چارچوب عقلایی خارج شود، علاوه بر اینکه مشتری ضرر می‌کند، بانک‌ها نیز متضرر خواهند شد.خاطرنشان کرد: انتظار این است که میانگین نرخ سود سپرده‌ها در حد منطقی کاهش یافته و به تبع آن نرخ تسهیلات نیز روند منطقی کاهش را سپری کند، این در شرایطی است که از سه سال پیش بازار پول به عنوان یک بازار کوتاه‌مدت مطرح شد و سپرده‌ها حداکثر یک ساله در بانک‌ها سپرده‌گذاری می‌شوند که تغییرات در این نرخ‌ها، مشتریان و نهادهای مالی را با مشکل مواجه کرده است.
    پرویزیان افزود: با کار داوطلبانه‌ای که بانک‌ها در راستای منافع ملی برای کاهش نرخ سود انجام داده اند، اکنون انتظار می‌رود بانک مرکزی اجازه تنفسی بین نرخ سود سپرده و تسهیلات دهد.باید توجه داشت بانک ها به صورت سرانگشتی سپرده‌ای که بانک‌ها تا انتهای تیرماه امسال از مشتریان جذب کرده‌اند را باید با نرخ سود قبلی تا تیرماه سال بعد به لحاظ پرداخت نرخ سود پاسخگو باشند. بنابراین اگر فشار بیشتری به بانک‌ها وارد شود، ممکن است یا بانک‌ها تسهیلات ندهند یا اینکه نرخ‌های خارج از تصمیمات بانک مرکزی را اعمال کنند.
    رئیس کانون هماهنگی بانک‌های خصوصی درباره FATF نیز گفت: بانک‌ها در چارچوب مقرراتی که وزارت امور اقتصادی و دارایی در حوزه مبارزه با پولشویی تعیین کرده، عمل می‌کنند و کار را پیش خواهند برد.
    مدیرعامل بانک پارسیان به بخشنامه  بانک مرکزی برای پرداخت وجه سپرده‌گذاران موسسه مالی و اعتباری ثامن‌الحجج اشاره کرد و از تعیین تکلیف تمامی سپرده‌گذاران ظرف یک سال آینده خبرداد و افزود: بر اساس آماری های ارائه شده از سوی بانک مرکزی ، از مجموع یک میلیون و 350 هزار حساب مربوط به این موسسه، هم‌اکنون تنها 33 هزار حساب باقی مانده که ارقام بسیاری بالایی دارند و شامل 21 هزار نفر می‌شود، اما از بهمن سال قبل این سپرده‌ها در حال بازگشت هستند و به نظر می‌رسد تا یک سال آینده تکلیف تمامی سپرده گذاران تعیین تکلیف خواهند شد.
    پرویزیان در ادامه با اشاره به سیاست بانک مرکزی مبنی بر ارائه کارت‌های اعتباری خرید کالا و خدمات به مردم، گفت: موضوع ارائه کارت اعتباری خرید طی سال‌های اخیر مطرح شده و در شبکه بانکی جا افتاده است و به مرور قرار است سهم خود را در نهادهای مالی پیدا کند. بر این اساس ما به دنبال الگویی هستیم که در همه جای دنیا پذیرفته شده بوده و تجربه شده است، اما خطری که معمولا در این میان گوشزد می‌شود آن است که کارت اعتباری با عقد مرابحه ترکیب و تبدیل به یک فرآیند اعتباردهی شود که مخاطراتی در مورد آن مطرح است چرا که بنای کارت اعتباری باید بر این باشد که اگر فردی به فروشگاهی مراجعه و خرید کرد، بدون پرداخت وجه تا مدت خاصی مثل یک ماه تا 45 روز فرصت داشته باشد تا وجه را تسویه کند.
    این فعال بانکی خاطرنشان کرد: در واقع فرد فروشنده مطمئن است که در بازه زمانی مشخص، رقم خرید به حسابش واریز می‌شود و مشتری وقتی کارت را در POS فروشگاهی استفاده می‌کند ممکن است پول در حسابش نباشد، اما به هر حال کالا را تحویل می‌گیرد و اجازه دارد وجه آن را در مدت زمان مشخص بپردازد.
    وی گفت: اگر مشتری بعد از مدتی مشخص، پرداختی صورت ندهد، مبلغ کالا مثل وجه التزام در سیستم بانکی جاری می‌شود که در بخشنامه اخیری که بانک مرکزی برای اجرای کارت‌های عام صادر کرد، این کارت‌ها تبدیل به عقد مرابحه می‌شود و فرد می‌تواند تا 36 ماه وجه کالای خریداری شده را بپردازد، لذا بهتر است که فرد خریدار قبل از سررسید، وجه مربوطه را برگرداند تا سود شامل حاملش شده و بتواند دوباره پول را برای خرید بعدی خود استفاده کند.
    پرویزیان افزود: اگر این کارت‌های بانکی به سوئیچ‌ بانک‌های بین‌المللی وصل شود، فرد می‌تواند کارت خود را در کشورهای دیگر نیز برای خرید استفاده کرده و تسویه آن را بعد از سپری شدن مدت معلوم انجام دهد. این در شرایطی است که اگر بخواهیم کارت اعتباری کارآمدی داشته باشیم، باید مسیری را طراحی کنیم که مباحث حقوقی، شرعی و بانکداری بدون ربا دارد و به نظر می‌رسد در بخشنامه اخیر بانک مرکزی این موارد لحاظ شده است. اما به هر روی امیدواریم فرآیند کارت اعتباری به خوبی انجام شود.

    رئیس کانون هماهنگی بانک‌های خصوصی افزود: بحث رفتار پایدار در حوزه پولی در بلندمدت بر سیاستهای پولی، کسب و کار و اطمینان بخشی به فعالین اقتصادی بسیار اثرگذار است و نهادینه کردن سیاست های پولی مناسب این امکان را به سیاستگذار پولی می دهد که در بلندمدت سیاست گذاری های مالی صحیحی را انتخاب کند و موجب استقلال و ثبات سیاستگذاری پولی می شود.
    مدیرعامل بانک پارسیان ادامه داد: در حوزه کاری بانک تلاش کرده ایم که در بازار پول، سیاستهای پولی مناسب را دنبال کنیم همچنین تمامی بانک ها در اجرای سیاست های اعتباری مالی و پولی و بانکی که زیر مجموعه بندهای سیاست های ابلاغی اقتصادمقاومتی می باشد، تلاش می کنند.
    پرویزیان خاطرنشان کرد: در بانک پارسیان حمایت از طرح های سرمایه گذاری کلان و عام المنفعه مانند آب شرب، آشامیدنی، گازرسانی و استخراج نفت در دستور کار خود دارد.
    وی همچنین عنوان داشت: حمایت از سیاست های بومی مانند خرید تضمینی گندم که در دوسال گذشته رقم بالایی را به خود اختصاص داده همچنین حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط و دانش بنیان و صادرات نیز از جمله اقدامات بانک پارسیان می باشد.
    مدیرعامل بانک پارسیان گفت: روزگذشته بزرگترین شعبه بانکی کشور که به نام فروشگاه یا مگامال ارائه سرویس و خدمات متنوع بانکی است توسط بانک پارسیان راه اندازی شد که تمامی خدمات از جمله بحث فرآیند جذب سپرده، ارائه تسهیلات، خدمات ارزی و لیزینگی و خدمات بیمه زندگی و غیر زندگی و بسیاری خدمات دیگر پولی و بانکی در این فروشگاه به مشتریان ارائه کند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو