عصر بازار

۸۸۰۰ میلیارد وامی که به تولید سرازیر شد

عصر اعتبار- مجموعه گزارش های منتشر شده و البته توضیحات رئیس کل بانک مرکزی از این حکایت دارد که در جریان طرح احیای واحدهای تولیدی کوچک و متوسط تاکنون ۸۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به بیش از ۱۱ هزار و ۷۰۰ واحد پرداخت شده است.

۸۸۰۰ میلیارد وامی که به تولید سرازیر شد
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایسنا،  ابتدای سال جاری بود که طرح احیای حدود 7500 واحد تولیدی با تزریق رقمی نزدیک به 16 هزار میلیارد تومان از منابع بانکی به طور جدی‌تری مطرح شده و از اردیبهشت ماه با ابلاغ بخشنامه‌ای از سوی بانک مرکزی به بانک‌ها در دستور کار قرار گرفت.

    این طرح که با همکاری شبکه بانکی و وزارت صنعت در حال اجراست، هر چند که به ویژه در اوایل با ناهماهنگی و اختلاف نظرهایی بین سازمان‌های مربوطه همراه بود، ولی در ادامه گردش تسهیلات و منابع قابل پیش بینی با روند سریع تری پیش رفت. این موضوع را آمار منتشره تایید می‌کند به طوری که تا حدود نیمه مهرماه امسال حدود 57 هزار و 306 واحد برای دریافت تسهیلات ثبت نام کرده‌اند و حدود 8200 میلیارد تومان به 10 هزار و 900 واحد تولیدی پرداخت شده است. با این حال آخرین توضیحات رئیس کل بانک مرکزی این آمار را تکمیل تر کرده و نشان می‌دهد که ارقام پرداختی تا 8800 میلیارد تومان و به بیش از 11 هزار و 766 واحد نیز افزایش یافته است.

    جزئیات بیشتر از این حکایت دارد که استان تهران با دریافت بیش از 996 میلیارد تومان برای 838 واحد در صدر دریافت کنندگان تسهیلات بانکی در طرح کمک به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط قرار دارد. در عین حال که اصفهان برای حدود 100 واحد تا 846 میلیارد تومان، خراسان رضوی برای 933 واحد تا 663 میلیارد تومان، مازندران 417 میلیارد تومان برای 844 واحد  و یزد 436 میلیارد تومان برای 496 واحد تولیدی رده های بالای دریافت تسیهلات قرار دارند.

    اما کمترین رقم پرداختی تسهیلات به مناطق آزاد با تسهیلات حدود 9 میلیارد تومانی و با تعداد هفت واحد اختصاص دارد.

    رئیس کل بانک مرکزی در این باره عنوان می‌کند که با توجه به مسئولیت بانک‌ها مبنی بر تأمین مالی کوتاه مدت بنگاه‌های کوچک و متوسط از طریق بازار پول، یکی از اولویت‌های اصلی بانک‌ها در سال جاری تأمین مالی این بنگاه‌هاست و در حال حاضر هم شبکه بانکی در این مورد اقدامات مناسبی انجام داده است. با این حال سیف تاکید دارد که نظام بانکی باید در تخصیص و هدایت منابع دقت کافی داشته و منابع محدود به پروژه‌هایی که به خلق ارزش افزوده و ایجاد اشتغال کمک می‌کنند، اختصاص یابد.

    وی البته گله واحدهای تولیدی برای دریافت وثیقه از سوی بانک‌ها را نیز مورد اشاره قرار داده و گفته که وثیقه، ابزاری است که در زمان عدم وصول اقساط در سررسید بانک می‌تواند از طریق آن استیفای طلب کند؛ البته در این بین بانک‌ها باید در پروژه‌ها از خود انعطاف نشان دهند و در تعیین اقساط  به نقدینگی و گردش اقتصادی واحدهای تولیدی توجه کنند. بر این اساس نظام بانکی نباید متکی به وثیقه عمل کند و در تعیین میزان اقساط، ادامه حیات بنگاه های اقتصادی را مدنظر داشته باشد.

    در عین حال رییس شورای پول و اعتبار، عادی شدن فضای فعالیت‌های اقتصادی در عرصه جهانی را بر روابط تجاری امن بنگاه‌های کوچک و متوسط اثرگذار دانسته و گفته که در حال حاضر فضای فعالیت های اقتصادی در حال عادی شدن است و بانک‌های کشور توانسته‌اند در فعالیت های خود با کارگزاران بین‌المللی، ارتباط برقرار کنند. ‌ این دستاوردهای اقتصادی می‌تواند در روابط و فعالیت‌های اقتصادی امن بنگاه های کوچک و متوسط اثرگذار باشد. البته توجه به این نکته نیز ضروری است که این فعالیت ها باید در فضایی ایمن و از طریق نظام بانکی انجام شود. پیش از این و طی سالیان گذشته شاهد بودیم که بسیاری از روابط کارگزاری به واسطه صرافی‌ها و از طریق فضای ناایمن آنها انجام می‌شد که این امر به نوبه خود مشکلاتی را برای واحدهای تولیدی ایجاد می کرد.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی