عصر بازار

عضو شورای عالی نظام پزشکی:

طبق اساس‌نامه، "شورای عالی بیمه" زیرمجموعه "سازمان بیمه سلامت" است

عصر اعتبار- در پی انتقال بیمه سلامت به وزارت بهداشت، عضور شورای‌عالی سازمان نظام پزشکی کشور، گفت: مطابق اساسنامه سازمان بیمه سلامت، شورای عالی بیمه سلامت در ذیل بیمه سلامت تعریف شده است و با انتقال سازمان بیمه سلامت به هر دستگاهی، طبعا آنچه که در ذیل آن است نیز باید منتقل شود.

طبق اساس‌نامه، "شورای عالی بیمه" زیرمجموعه "سازمان بیمه سلامت" است
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۶:۰۰

به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، دکتر داریوش طاهرخانی درباره مصوبه امروز مجلس شورای اسلامی درخصوص انتقال سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت، گفت: یکی از مشکلاتی که سال‌ها در نظام سلامت وجود داشت و باعث شد که گاها پرداخت از جیب مردم در حد متعارف و قابل معقول نباشد، این بود که شورای عالی بیمه که اکثریت آن در دست سازمان‌های بیمه‌گر پایه بوده است، همواره از افزایش سهم سازمان‌های بیمه‌گر پایه ممانعت به عمل آورده است. باید توجه کرد که بر اساس تعرفه‌های مصوب هیات دولت، مردم در بخش خصوصی باید 30 درصد تعرفه خصوصی را پرداخت کنند و 70 درصد آن را بیمه‌های پایه بپردازند که از این موضوع اجتناب کردند و مبنایشان را در بخش خصوصی همان تعرفه‌های دولتی قرار دادند. یعنی سازمان‌های بیمه‌گر همواره 70 درصد تعرفه دولتی را در بخش خصوصی پرداخت می‌کردند و مردم ناگزیر بودند که مابه‌التفاوت تعرفه خصوصی تا دولتی هم از جیب پرداخت کنند.

وزارت بهداشت پرداختی مردم در بخش خصوصی را کاهش دهد

وی ادامه داد: حال با توجه به اینکه امروز سازمان بیمه سلامت در ذیل وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت کشور قرار گرفت، این انتظار از وزارت بهداشت وجود دارد که در راستای سیاست‌های نظام سلامت که همواره باید منافع مردم را ارجح به منافع سازمان‌های بیمه‌گر قرار دهد، به گونه‌ای حرکت کند که این مطالبه به حق به نتیجه برسد و در آینده شاهد باشیم که مردم در بخش خصوصی هم برابر قانون 30 درصد از تعرفه خصوصی را پرداخت می‌کنند.

عضو شورای عالی سازمان نظام‌پزشکی با بیان اینکه البته این موضوع نیازمند زیرساخت‌هایی است، گفت: هرچند امروز با قرار گرفتن بیمه سلامت در ذیل وزارت بهداشت، تعداد آرای وزارت بهداشت، در شورای عالی بیمه افزایش یافت، اما هنوز با ایده‌آل فاصله داریم. یعنی هنوز هم تعداد آرای سازمان‌های بیمه‌گر در شورای عالی بیمه بیش از وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی خواهد بود. هرچند علی‌رغم تصریح قانون‌گذار در برنامه پنجم توسعه، هیچ‌گاه ترکیب شورای عالی بیمه تغییر پیدا نکرد.

عمل نکردن یک دستگاه الکترونیک سرنوشت نظام سلامت را تحت‌الشعاع قرار ندهد

طاهرخانی در ادامه صحبت‌هایش به عدم تصویب انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت در مجلس شورای اسلامی اشاره و اظهار کرد: امروز در خبرها نکته‌ای منعکس شد که اصلا خوشایند نبود و موضوع این بود که در زمان رای‌گیری درباره تعیین تکلیف شورای عالی بیمه سلامت ظاهرا این موضوع یک رای کم آورد و تصویب نشد. البته متعاقب آن دکتر شهریای در جایگاه هیات رییسه حاضر و اعلام کردند که دستگاه رای‌گیری‌شان عمل نکرده و در خبرها شاهد بودیم که این اظهارنظر درست بوده است. بنابراین علی‌رغم اینکه موافق انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت بودند، اما به دلیل عملکرد نکردن دستگاه رای‌گیری این موضوع به تصویب نرسید.

وی ادامه داد: ظاهرا این موضوع بعد از بررسی هیات رییسه محرز شد که دستگاه رای‌گیری دکتر شهریاری عمل نکرده است، اما با توجه به اتمام رای‌گیری، رای‌گیری مجدد انجام نشد و تکلیف این شورا مشخص نشد. باید دقت کنیم که گره زدن سرنوشت نظام سلامت به عمل کردن یا نکردن دستگاه‌های الکترونیک درست نیست و این موضوع نباید سرنوشت نظام سلامت کشور را تحت الشعاع قرار دهد.

عضو شورای عالی نظام‌پزشکی تاکید کرد: البته نکته مهم دیگر این است که مطابق اساسنامه سازمان بیمه سلامت، شورای عالی بیمه سلامت در ذیل بیمه سلامت تعریف شده است. بنابراین هرچند امروز یکی از مواد قانون برنامه ششم مبنی بر انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت به تصویب نرسید، اما این موضوع به معنای اینکه شورای عالی بیمه سلامت همچنان در وزارت رفاه باقی بماند نیست؛ چراکه این شورا ذیل سازمان بیمه سلامت کشور است و با انتقال سازمان بیمه سلامت به هر دستگاهی طبعا آنچه که در ذیل آن است باید منتقل شود.

طاهرخانی با بیان اینکه بنابراین باید منتظر آیین‌نامه‌ای باشیم که هیات دولت در روزهای آتی درباره این موضوع به تصویب برساند، گفت: براین اساس انتظار داریم که هیات دولت به گونه‌ای عمل کند که هم مردم و نظام سلامت بتواند بهره کافی از این مصوبه داشته باشد.

برچسب ها
پورسعید خلیلی