عصر بازار

اداره کل تسهیلات تبصره ای بانک مسکن اعلام کرد:

تشکیل ۸ هزار پرونده تسهیلات برای بازسازی کرمانشاه

عصر اعتبار- رییس اداره کل تسهیلات تبصره ای بانک مسکن از تشکیل ۸ هزار پرونده تسهیلات برای بازسازی مناطق و واحدهای مسکونی زلزله زده کرمانشاه خبر داد.

تشکیل ۸ هزار پرونده تسهیلات برای بازسازی کرمانشاه
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار»، ندا کسری کرمانشاهی اعلام کرد: از مجموع 15 هزار فقره تسهیلات در تعهد بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات به مالکان واحدهای مسکونی آسیب دیده و زلزله زده، هم اکنون 8 هزار پرونده تسهیلات تشکیل شده است که روند تشکیل پرونده برای پرداخت تسهیلات به آسیب دیدگان ناشی از وقوع زلزله مهیب کرمانشاه همچنان ادامه دارد.
    وی با بیان اینکه تا کنون 570 فقره تسهیلات بازسازی مسکن به آسیب دیدگان مناطق غرب کشور پرداخت شده است، گفت: روند اعطای تسهیلات به متقاضیان و زلزله زدگان پس از صدور معرفی نامه از سوی بنیاد مسکن و تشکیل پرونده برای خانوارهای متقاضی صورت می گیرد و در واقع پیش زمینه و مقدمه تشکیل پرونده برای پرداخت تسهیلات، دریافت معرفی نامه از سوی بنیاد مسکن و ارائه آن به همکاران بانک مسکن مستقر در مناطق زلزله زده است.
    کرمانشاهی افزود: خانوارهای آسیب دیده ناشی از زلزله 21 آبان ماه مناطق غرب کشور برای تشکیل پرونده به منظور دریافت تسهیلات بازسازی نیازی به مراجعه حضوری به شعب بانک مسکن ندارند بلکه همکاران ما در مناطق آسیب دیده به طور داوطلبانه حضور یافته و همه روزه بدون تعطیلات، اقدام به تشکیل پرونده برای پرداخت تسهیلات به زلزله زدگان می کنند.
    وی با بیان اینکه کارکنان بانک مسکن حتی روزهای جمعه و ایام تعطیل نیز در مناطق زلزله زده حاضر و آماده تشکیل پرونده برای متقاضیان هستند، افزود: تا کنون 850 فقره تسهیلات به خانوارهای آسیب دیده برای بازسازی پرداخت شده است؛ هر چند بانک مسکن آمادگی دارد کمتر از 24 ساعت از زمان تشکیل پرونده تسهیلات تعهد شده را به متقاضیان و واجدان شرایط پرداخت کند اما دریافت تسهیلات منوط به صدور معرفی نامه از سوی بانک مسکن است و بنابراین متقاضیان باید قبل از هر اقدامی برای دریافت تسهیلات، معرفی نامه خود را از بنیاد مسکن دریافت کنند.
    رییس اداره کل تسهیلات تبصره ای بانک مسکن با بیان اینکه عمده پرونده های تشکیل شده برای دریافت تسهیلات مربوط به
    شهرهای سرپل ذهاب، اسلام آباد و کرند بوده است، خاطر نشان کرد: امور اجرایی برای ساخت مسکن در مناطق زلزله زده به بنیاد مسکن واگذار شده است و صدور معرفی نامه برای دریافت تسهیلات نیز از سوی بنیاد مسکن انجام می شود؛ همچنین ساز و کار تشکیل پرونده بعد از دریافت و ارائه معرفی نامه بنیاد مسکن به متقاضیان به این صورت است که بانک مسکن با هر کدام از متقاضیان دریافت تسهیلات، «قرارداد داخلی» منعقد می کند و نیازی به مراجعه متقاضیان به دفاتر اسناد رسمی برای انعقاد قرارداد نیست.
    وی همچنین در خصوص روند پرداخت تسهیلات به متقاضیان گفت: 20 درصد سهم الشرکه در مرحله اول و مطابق با اعلام بنیاد مسکن در خصوص میزان پیشرفت فیزیکی پروژه ها پرداخت می شود و در مرحله دوم نیز بلافاصله با اعلام بنیاد مسکن مبلغ مورد نیاز برای بازسازی به حساب متقاضیان واریز خواهد شد؛ اما از آنجا که تسهیلات، « مشارکتی» است از مرحله دوم به بعد بانک مسکن هم در مراحل پرداخت تسهیلات نظارت دارد و از مرحله سوم به بعد تسهیلات با تایید کارشناس بانک به پروژه ها تزریق می شود.
    کرمانشاهی افزود: در تسهیلات مربوط به بازسازی، تسهیلات معمولا در سه مرحله به حساب متقاضیان واریز می شود؛هم اکنون روزانه به طور متوسط بین 300 تا 350 پرونده برای پرداخت تسهیلات به مالکان واحدهای مسکونی آسیب دیده ناشی از وقوع زلزله کرمانشاه پرداخت می شود و در پایان هر روز به صورت سیستمی ثبت می شود و در ظرف زمانی کمتر از یک روز بسته به اعلام بنیاد مسکن امکان پرداخت تسهیلات به متقاضیان واجد شرایط که پرونده تشکیل داده اند، وجود دارد.
    وی با بیان اینکه سقف تسهیلات بازسازی در شهرهای زلزله زده 40 میلیون تومان و در روستاها 30 میلیون تومان با نرخ سود 5 درصد است،گفت: سقف تسهیلات جعاله نیز 12 میلیون تومان تعریف شده است که برای تعمیر واحدهای مسکونی با آسیب جزئی به واجدان شرایط پرداخت می شود.
    به گفته وی در مجموع پکیجی از تسهیلات شامل تسهیلات 40 و 30 میلیون تومانی نوسازی مختص مناطق شهری و روستایی، تسهیلات قرض الحسنه 10 میلیون تومانی و تسهیلات بلاعوض در نظر گرفته شده برای تامین وسایل خانگی و ... به واجدان شرایط پرداخت می شود که نرخ کارمزد تسهیلات قرض الحسنه نیز 4 درصد تعریف شده است.

    کرمانشاهی همچنین تاکید کرد: به منظور رفاه حال خانوارهای آسیب دیده سیستم معرفی ضامن و ضمانت برای دریافت تسهیلات به صورت زنجیره ای تعریف شده است؛ به این معنا که هر کدام از خانوارهای آسیب دیده می تواند ضامن خانوار دیگر شود و به این صورت مشکلی از بابت معرفی ضامن برای متقاضیان نخواهد بود

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی