عصر بازار

طلا از رویای ۱۳۷۰ دلاری دورتر می‌شود؟

فشار۳جانبه دلار بر اونس

عصر اعتبار- فلز زرد که هفته گذشته را با امید عبور از قیمت ۱۳۶۸ دلاری استارت زده بود، تا انتهای این هفته نزدیک به ۱۸ دلار افت کرد. شاخص دلار در هفته آتی از ۳ جبهه مورد حمایت قرار خواهد گرفت؛ اما آیا این حمایت ۳ جانبه می‌تواند از روند نزولی شاخص دلار در ماه‌های اخیر جلوگیری کند؟ بسیاری از تحلیلگران بازار جهانی طلا، هفته آینده را با ادامه افت قیمت فلز زرد پیش‌بینی می‌کنند.

فشار۳جانبه دلار بر اونس
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از دنیای اقتصاد، دلایلی که این کارشناسان به پیش‌بینی خود نسبت می‌دهند، به چشم‌انداز شاخص دلار مربوط می‌شود. گزارش اشتغال در بخش غیرکشاورزی با ثبت 200هزار فرصت شغلی جدید در ماه ژانویه، رشد 3دهم درصدی دستمزد نیروی کار در همین مدت و تداوم افزایش بازدهی اوراق 10 ساله با ثبت نرخ 8/ 2 درصدی، سه ضلع حمایت‌کننده دلار را تشکیل می‌دهند. تنها حالتی که افزایشی‌ها را به تقویت اونس امیدوار ساخته، تداوم تضعیف شاخص دلار بی‌توجه به سیگنال‌های افزایشی است.
    میدان برای خیز دلار آماده است؟

    نظرسنجی این هفته پایگاه اینترنتی «کیتکو»، با اختلاف‌نظر تحلیلگران وال‌استریت و خرده‌فروشان مین‌استریت درخصوص روند آتی طلای جهانی ثبت شد. وال‌استریتی‌ها با اکثریت 64 درصدی رویکرد کاهشی و مین‌استریتی‌ها با اکثریت 64 درصدی رویکرد افزایشی داشتند. تحلیلگران و کارشناسانی که نظرسنجی نسخه وال‌استریت را شکل داده‌اند، گزارش‌های وزارت کار آمریکا در رابطه با اشتغال در بخش غیرکشاورزی و رشد دستمزد نیروی کار را ملاک آرای خود قرار داده بودند. در ماه ژانویه 200 هزار شغل جدید در آمریکا تولید شده و دستمزد نیروی کار 3 دهم درصد رشد داشته است. افزایش اشتغال برای دلار آمریکا نشانه مثبتی تلقی می‌شود. تقویت دلار پس از هفته‌های کاهشی که اسکناس آمریکایی تجربه کرده بود، از رشد قیمت اونس فلز زرد جلوگیری خواهد کرد. از طرف دیگر رشد دستمزدها، نشانه‌ای از افزایش تورم معیار فدرال‌رزرو محسوب می‌شود و نرخ تورم هدف 2 درصدی را نزدیک خواهد ساخت. این دو مولفه در کنار یکدیگر، آرامش نسبی را به بازار دلار بازگردانده و منجر به تقویت شاخص دلار خواهند شد. علاوه‌بر این دو گزارش مساعد برای دلار، عامل سومی نیز در روز پایانی هفته گذشته، چشم‌انداز شاخص دلار را افزایشی کرد. نرخ بازدهی اوراق با سررسید 10 ساله در آمریکا، بالاتر از 8/ 2 درصد ثبت شد. این بازدهی در دو هفته اخیر مرتبا تقویت شده و به سقف 4 ساله خود رسیده است. بسیاری از کارشناسان روند آتی بازدهی اوراق 10 ساله را تا 3 درصد نیز پیش‌بینی کرده‌اند. در صورتی که این نرخ در آینده نزدیک ثبت شود، شاخص دلار صعود جدی پیش‌روی خود خواهد داشت و در کوتاه‌مدت نیز رشد بازدهی اوراق چشم‌انداز افزایشی را برای دلار آمریکا پدید می‌آورد. با توجه به اینکه، چشم‌انداز 3 افزایش نرخ بهره هدف در سال 2018 از سوی فدرال‌رزرو تایید شده، شرایط هم از سمت نرخ بهره (سیاست انقباضی) و هم از سوی رشد بازدهی اوراق بلندمدت به سود شاخص دلار به‌نظر می‌رسد. با اینکه همه‌ عوامل علیه اونس طلا به‌چشم می‌خورند؛ اما سایه جنگ ارزی ابرقدرت‌هایی مانند آمریکا، چین، اتحادیه اروپا و انگلستان، ممکن است با تداوم تضعیف شاخص دلار در میان‌مدت (چندماهه) همراه شود. بنابر این تفاسیر، زمینه کاهش طلا با این سناریو چیده شده است.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی