عصر بازار

تاثیر مثبت برگزاری جام جهانی بر روی اقتصاد روسیه

عصر اعتبار- بانک مرکزی روسیه اعلام کرد برگزاری جام جهانی می‌تواند منجر به تقویت اقتصاد این کشور در سه ماهه دوم و سوم سال ۲۰۱۸ شود.

تاثیر مثبت برگزاری جام جهانی بر روی اقتصاد روسیه
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۶:۰۰

     

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا ، ولادمیر پوتین- رئیس جمهور روسیه- قصد دارد از فرصت جام جهانی فوتبال که از 14 ژوئن تا 15 ژوئیه در این کشور برگزار می‌شود، برای مطرح کردن روسیه به عنوان یک ابرقدرت جهانی و بخشیدن جانی تازه به مناطقی که با رکود رو به رو هستند، استفاده کند.

    بانک مرکزی روسیه در ایمیلی به رویترز اعلام کرد مخارج آماده سازی این تورنمنت، پیش از این هم به حمایت از اقتصاد این کشور کمک کرده است. اقتصاد روسیه پس از دو سال رشد منفی، در سال گذشته رشد مثبت را تجربه کرد.

    طبق اعلام بانک مرکزی روسیه، با در نظر گرفتن سه ماهه دوم و سوم سال 2018، تاثیر مثبت کوتاه مدت این مساله روی اقتصاد روسیه، رشد اشتغال و افزایش تقاضای تولیدات مصرفی و خدمات است.

    تحلیلگران موسسه " گیدار" روسیه در ماه ژانویه گفتند جام جهانی که در 11 شهر این کشور برگزار می شود می‌تواند در سه ماهه دوم و سوم سال 2018، باعث افزایش 0.2 درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور شود.

    با این حال بانک مرکزی روسیه که برای رسیدن تورم دورقمی به تورم پایین پس از دوران اتحاد جماهیر شوروی تلاش زیادی کرده، هشدار داده است این تورنمنت می‌تواند باعث افزایش قیمت‌های مصرف کننده شود. این بانک اعلام کرد: احتمال افزایش اندک کوتاه مدت برخی از کالاها و خدمات (غذا، سرگرمی و هتل) وجود دارد.

    مقامات روس پیش تر برخی از هتل ها را که قیمت اتاق های خود را تا حتی 5000 درصد نیز افزایش داده اند، سرزنش کرده‌اند.

    با این حال بانک مرکزی روسیه همچنان تورم را پایین‌تر از سطح 4 درصدی هدف گذاری شده در سال 2018 می بیند و می گوید این احتمال وجود دارد تورم در سه ماهه دوم سال به 2 درصد کاهش یابد.

    این مدرس دانشگاه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا اقتصاد امریکا تاثیر محسوسی بر بازار ما خواهد داشت  یا خیر، گفت:  وقتی با تغییرات شاخص دلار مواجهیم، این عامل به طور غیرمستقیم بر کامودیتی ها تاثیر می گذارد؛ از طرفی هرگونه تضعیف شاخص دلار باعث می شود که قیمت بین المللی کامودیتی ها رشد کند و این بر بازار ما تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

    شمس افزود: از طرفی تضعیف شاخص دلار، باعث تضعیف برابری دلار- ریال نمی شود و عوامل دیگری باعث می شوند که برابری دلار- ریال به سمت گران تر شدن دلار حرکت کند .

    به گفته این مدرس دانشگاه، در نهایت این مساله موجب می شود که کاهش ارزش دلار، تاثیر مثبتی بر بازار ما بگذارد؛ زیرا هم ارزش بین المللی کامودیتی ها بالا می رود و هم برابری دلار- ریال تابع عوامل دیگر است و رشد این دو عامل با هم، موجب می شود بخش زیادی از بازار منتفع شود.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی