عصر بازار

معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد:

برآورد سهم مسکن از نسخه جدید نوسازی

عصر اعتبار- معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران سهم مسکن از کل برنامه ملی بازآفرینی شهری را اعلام کرد.

برآورد سهم مسکن از نسخه جدید نوسازی
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار»، هوشنگ عشایری عصر دیروز در اولین نشست هم اندیشی پیرامون برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار که به منظور معرفی ابعاد و چارچوب نسخه جدید نوسازی در بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری برگزار شد، اعلام کرد: در نسخه جدید نوسازی، تامین و نوسازی مسکن تنها «یک نهم» کل برنامه ها را شامل می شود و فضا سازی های عمومی، تامین خدمات زیربنایی و روبنایی و ارتقای سرانه های کیفی سکونت در محلات قدیمی به صورت گسترده و در کنار طرح تامین مسکن، در طرح نوسازی محله محور صورت خواهد گرفت.

    وی با اشاره به تصور اشتباه برخی که فکر می کنند برنامه ملی بازآفرینی شهری تنها مختص ساخت مسکن است و از این ناحیه به نسخه جدید نوسازی بافت های فرسوده ایراد وارد می کنند، گفت: اگر چه تامین مسکن مناسب و نوسازی واحدهای فرسوده در طرح جدید نوسازی مهمترین بخش برنامه ملی بازآفرینی است اما سهم مسکن همان سهم یک نهم از کل برنامه است؛ چرا که در نسخه جدید، نوسازی محله محور به معنای ارتقای همه جانبه عناصر موثر در ارتقای سطح کیفیت زندگی افراد مد نظر قرار دارد.

    عشایری با بیان اینکه کارشناسان و صاحبنظران حوزه مسکن و بافت فرسوده اطمینان داشته باشند که نسخه عملیاتی نوسازی بافت های فرسوده بر مبنای سند بالادستی مربوط به آن یعنی سند ملی بازآفرینی شهری تدوین شده و مصوب سال 93 ، اجرایی خواهد شد، گفت: آنچه هم اکنون به عنوان نسخه جدید نوسازی در بافت های فرسوده اعلام می شود و از نیمه دوم بهمن ماه با دستور مستقیم رییس جمهوری آغاز شد، برنامه عملیاتی مربوط به سند بالادست، یعنی سند ملی بازآفرینی شهری است و تمام تلاش مسئولان نوسازی در دولت آن است که طرح اجرایی از سند اصلی و بالادست منحرف نشود.

    وی خاطرنشان کرد: در تدوین سند بازآفرینی شهری و نسخه عملیاتی و اجرایی آن، بهبود شاخص های مهمی از جمله فقر شهری، آسیب های اجتماعی، میزان تاب آوری محلات فرسوده (سطح پایین تاب آوری محلات) و مسائل مهمی همچون اقتصاد محلات، معیشت خانوارها، بحران ایمنی و تاب‌آوری پایین در برابر بلایا، افت منزلت مکانی و بحران هویت و ناکارآمدی نظام جابه‌جایی و ... مورد نظر قرار گرفته است و پروژه ها و راهبردها در مقیاس شهری مورد توجه واقع شده است. عشایری برآورد کل بودجه مورد نیاز برای اجرای برنامه
    ملی بازآفرینی تا افق 1400 را 123 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از این میزان 38 هزار میلیارد تومان باید از سوی دولت، 37 هزار میلیارد تومان از سوی شهرداری و 48 هزار میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی تأمین شود.

    وی افزود: طبق مطالعات انجام شده بر روی 543 شهر جهت تدوین برنامه ملی بازآفرینی شهری 2700 محله با سه گونه بافت ناکارآمد میانی، بافت تاریخی و سکونتگاه غیررسمی شناسایی شده‌اند که 141 هزار هکتار از اراضی شهری را به خود اختصاص داده‌اند.

    عشایری تصریح کرد: این محلات 19 میلیون نفر از جمعیت شهری برابر با 30 درصد از این جمعیت را در خود جای داده اند.این در حالی است که ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، ارتقای تاب‌آوری شهری، کاهش فقر شهری، افزایش حکمروایی محلی و ارتقای زیست پذیری شهر از اهداف اصلی برنامه ملی بازآفرینی شهری است.

    معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: با توجه به اولویت بندی های صوت گرفته و بر اساس شاخص های اعلام شده 1334 محله با مساحت 66 هزار هکتار و جمعیت 10 میلیون نفر در سطح کشور برای اجرای این برنامه در اولویت قرار گرفته اند.

    معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: میانگین نیاز کمی برنامه یک محله بر اساس نسخه جدید نوسازی در قالب اجرای برنامه ملی بازآفرینی در یک محله به تعداد 500 واحد مسکونی، 22000 مترمربع مساحت فضای سبز ، 2300 مترمربع مساحت مذهبی، 2800 مترمربع مساحت فرهنگی، 7700 مترمربع مساحت بهداشتی و درمانی، 190 هزار مترمربع مساحت معابر، 7600 متر مربع مساحت ورزشی، 1400 مترمربع مساحت آموزشی و 1100 متر مربع مساحت تجاری برنامه ریزی شده است.

    وی تصریح کرد: در راستای تحقق برنامه های بازآفرینی شهری همه دستگاه های عضو ستاد ملی بازآفرینی شهری مکلف به اختصاص 30 درصد از اعتبارات فعالیت خود در شهرها به بافت فرسوده، به منظور پیشبرد اهداف تعیین شده در محلات و محدوده های هدف نوسازی شده اند؛ این در حالی است که تمامی وزارتخانه ها، موسسات دولتی و شرکت های دولتی که 100 درصد سرمایه آنها متعلق به دولت است مکلف شده اند نسبت به واگذاری رایگان اراضی در اختیار خود به وزارت راه و شهرسازی به منظور استفاده از این اراضی به عنوان اهرم نوسازی، اقدام کنند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی