عصر بازار

دفتر بودجه کنگره آمریکا اعلام کرد:

لایحه کاهش مالیاتی باعث وخیم تر شدن کسری بودجه تاریخی آمریکا خواهد شد

عصر اعتبار- در حالی که لایحه کاهش بزرگ مالیاتی آمریکا در ماه دسامبر سال گذشته به قانون تبدیل شد بررسی های جدید نشان می دهد در سال های پیش رو مشکل کسری بودجه آمریکا وخیم تر خواهد شد.

لایحه کاهش مالیاتی باعث وخیم تر شدن کسری بودجه تاریخی آمریکا خواهد شد
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، دفتر بودجه کنگره آمریکا اعلام کرد میزان کسری که بیانگر تفاوت بین مخارج و درآمدهای دولت را بیان می کند تا پایان سال مالی 2018 در 30 سپتامبر، از 804 میلیارد دلار نیز خواهد گذشت، در  حالی که این رقم برای سال مالی 2017 معادل 665 میلیارد دلار بود.

    به گفته یک عضو دفتر غیر حزبی بودجه که این لایحه را تجزیه و تحلیل کرده است انتظار می‌رود تا سال 2028، کسری بودجه معادل تولید ناخالص داخلی شود. وی گفت: این میزان بسیار بیشتر از میزان بدهی از هر سال دیگری پس از جنگ جهانی دوم بوده است. وی افزود بدهی آمریکا اکنون معادل 77 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور است. انتظار می رود با توجه به لایحه کاهش مالیاتی 1.3 تریلیون دلاری تولید ناخالص داخلی واقعی آمریکا با سرعت بیشتری رشد کند و به 3.3 درصد در سال 2018، 2.4 درصد در سال 2019 و 1.8 درصد در سال 2020 برسد.

    دفتر بودجه پیش بینی کرده است این نرخ های رشد نتواند بر کسری ها غلبه کند که طی سال های آینده تسریع خواهد شد. به گفته میشائل پترسون- رئیس بنیاد پترسون- تجزیه و تحلیل های صورت گرفته تایید می کند که صدمات بزرگی از لایحه مالیاتی و مخارج ایجاد شده است. او که مجموعه اش طرفدار محافظه کاری در اقتصاد است افزود: این بدهی بالا و رو به افزایش به دلیل آن که به اقتصاد ما لطمه می زند، مساله مهمی است. در زمان نرخ بیکاری پایین و توسعه اقتصادی باید گام های معقول برای قرار دادن بدهی در مسیری با ثبات برداریم.

    گزارش دفتر بودجه از بودجه و اقتصاد آمریکا معمولا در ماه ژانویه منتشر می‌شود اما این دفعه به دلیل اندازه‌گیری دقیق تر تاثیرات لایحه مالیاتی و مخارج دیرتر منتشر شد. در این گزارش همچنین تاثیر اختلافات تجاری بین امریکا و چین بر روی اقتصاد در نظر گرفته نشده است.

    در کوتاه مدت چشم انداز اقتصادی آمریکا بهتر خواهد بود و این مساله منجر به تقویت پیام اقتصادی جمهوری خواهان و کمک به حفظ اکثریت کنگره توسط آنان در انتخابات میان دوره ای نوامبر خواهد شد. اما با افزایش کسری، تورم و نرخ بهره، دفتر بودجه انتظار دارد رشد تولید ناخالص داخلی در سال های 2020 تا 2026 آهسته شود.

    در ماه های آینده ترامپ و جمهوری خواهان نیاز دارند را ه هایی برای تبلیغات سیاسی خود بیابند که یکی از آن ها بسته زیرساختی پیشنهادی و دیوار مرزی است که ترامپ می خواهد در مرز با مکزیک احداث کند. این دیوار می تواند تا 70 میلیارد دلار هزینه روی دست آمریکا بگذارد.

    چاک شومر- رهبر اقلیت دموکرات سنا- گفت کاهش درآمدها و کسری بیشتر ناشی از لایحه کاهش مالیاتی باعث شده است جمهوری خواهان خواستار کاهش بودجه برنامه های امنیت اجتماعی نظیر برنامه بازنشستگی تامین اجتماعی و بیمه های درمانی میانسالان شوند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی