عصر بازار

جدیدترین آمارهای صنعت بیمه در جهان؛

۵ هزار میلیارد دلار؛ حق بیمه تولیدی صنعت بیمه جهان در سال ۲۰۱۷

عصر اعتبار- جدیدترین گزارش آماری منتشر شده از سوی موسسه سوئیس ری(گزارش سیگما)از تحولات صنعت بیمه درجهان نشان می دهد که در سال ۲۰۱۷،حق بیمه تولیدی صنعت بیمه با رشد واقعی ۱.۵درصدی حدود ۵ هزار میلیارد دلار بوده است.

۵ هزار میلیارد دلار؛ حق بیمه تولیدی صنعت بیمه جهان در سال ۲۰۱۷
نسخه قابل چاپ
جمعه ۲۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایبِنا، جدیدترین گزارش منتشر شده موسسه سوئیس‌ری (گزارش سیگما) از تحولات صنعت بیمه جهان در سال 2017 حاکی از آن است که در سال 2017، حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در جهان با رشد واقعی 1.5 درصدی (با حذف اثر تورم) به نزدیک 5 هزار میلیارد دلار افزایش یافته است.

    نرخ رشد واقعی حق بیمه‌ در رشته زندگی 0.5 درصد و رشته‌های غیرزندگی 2.8 درصد بوده است. حق بیمه تولیدی در رشته زندگی به 2.7 هزار میلیارد دلار (با سهم 55 درصدی) و در رشته‌های غیر زندگی به 2.2 هزار میلیارد دلار (با سهم 45 درصدی) افزایش پیدا کرد.

    با این حال، گزارش سیگما حاکی از آن است که رشد حق بیمه تولیدی در هر دو بخش زندگی و غیر زندگی نسبت به 2016 کندتر شده است.

    براین اساس کندی رشد در بیمه‌های زندگی ناشی از کاهش حق‌بیمه‌ها در آمریکا و اروپای غربی و اُفت رشد در بیمه‌های غیر زندگی به جهت رشد آهسته‌تر کشورهای نوظهور بوده است. با این حال، در سال گذشته بازارهای نوظهور به ویژه چین همچنان به عنوان موتور محرکه رشد حق بیمه جهانی باقی ماندند.

    چین در سال 2017، همچنان جزو کشورهایی بود که سریعترین رشد در بازار بیمه به ویژه بیمه‌های زندگی را داشتند. حق بیمه تولیدی چین در رشته زندگی در سال 2017 حدود 21 درصد رشد داشت که بالاتر از متوسط 10 سال گذشته (14 درصد) بود.  11 درصد حق بیمه تولیدی رشته زندگی در جهان در اختیار چین است.

    موسسه سوئیس ری اعلام کرده است که در سال 2017 رشد حق بیمه‌های غیر زندگی در بازارهای پیشرفته در سطح 1.9 درصد ثابت ماند که یکی از دلایل اصلی آن افزایش نرخ‌ها در رشته وسایط نقلیه موتوری بود. اما بازارهای پیشرفته در بیمه‌های زندگی با رشد منفی 2.7 درصدی روبرو شد.

    بازار بیمه‌های زندگی در آمریکای شمالی با 3.5 درصد کاهش مواجه شد که عمدتاً ناشی از کاهش عرضه طرح‌های پس‌انداز بازنشستگی بود. در ژاپن نیز حق بیمه تولیدی در رشته‌ زندگی 2.1 درصد کاهش داشت که ناشی از انتظار کاهش نرخ مرگ و میر بود که سبب به تأخیر افتادن خرید بیمه‌های زندگی در ژاین شد. مسأله دیگر این است که بیمه‌های زندگی در بازارهای پیشرفته هنوز نتوانسته است بطور کامل از تبعات بحران مالی 2008 رهایی یابد. رکود اقتصادی، کندی در رشد دستمزدها در کنار نرخ‌های بهره پایین و تغییر قواعد کنترل توانگری، محصولات پس‌اندازی سنتی را که دارای نرخ بهره تضمین‌شده هستند برای بیمه‌گذاران و شرکت‌های بیمه زندگی غیر جذاب کرده است.

    افزایش حق بیمه زندگی به دلیل رشد اقتصادی بالای چین

    بر اساس برآورد موسسه سوئیس‌ری، به پشتوانه رشد اقتصادی بالای چین حق بیمه‌های زندگی در چند سال آینده افزایش خواهد یافت. با این وجود به دلیل نرخ‌های بهره پایین، افزایش رقابت و تغییر مقررات، این رشد توأم با رشد متناسب در سودآوری شرکت های بیمه زندگی نخواهد بود و سودآوری بیمه‌های زندگی همچنان تحت فشار قرار خواهد داشت. تداوم نرخ‌های بهره پایین در کنار انواع مقررات توانگری 2، نگرانی عمده ای برای سودآوری و توانایی شرکت های بیمه زندگی در ارائه محصولات بلندمدت جذاب است.

    بر اساس پیش‌بینی موسسه سوئیس‌ری، با توجه به قوی‌تر شدن اقتصادهای غربی به ویژه اقتصاد آمریکا، در چند سال‌ آینده حق بیمه‌های غیر زندگی به مدد بازارهای پیشرفته رشد خواهد یافت.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی