عصر بازار

نگرانی ایتالیا نسبت به حجم بدهی‌های خود و نیاز به سرمایه‌گذاری کم‌ریسک

عصر اعتبار- با وجود این‌که ایتالیا توانسته است بحران بدهی‌ها را تا حد زیادی مهار کند ولی موج این بدهی‌ها سال به سال آشکارتر می‌شود به طوری که حتی پیشنهاد خروج از اتحادیه اروپا نیز مطرح شده است.

نگرانی ایتالیا نسبت به حجم بدهی‌های خود و نیاز به سرمایه‌گذاری کم‌ریسک
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایلنا، سال گذشته در همین زمان بدهی ایتالیا دغدغه‌ مهمی برای اتحادیه اروپا به حساب می‌آمد و آن هم یک دلیل مشخص داشت. این که ایتالیا کشوری مهم در اقتصاد اروپا است و اتحادیه اروپا باید به شکل معقولی بحران این کشور را مدیریت کند. البته اروپا با این مشکل مواجه بود که بحران این کشور صرفا با تزریق نقدینگی مانند یونان حل نخواهد شد. اگرچه مدتی است که از این مشکل سخن به میان نیامده است ولی آیا این دلیل بر این است که ایتالیا تواند بحران خود را مدیریت کند و از پس آن بربیاید.

    به طور مشخص معلوم است که دولت پوپولیست کنونی ایتالیا با بانک مرکزی اروپا بر سر سیاست‌های انقباضی با مشکل مواجه است و همین مساله باعث نگرانی سرمایه‌گذاران در این کشور شده است و با توجه به اینکه اگر قرار به سرمایه‌گذاری از داخل ایتالیا باشد، بدهی‌ها به مرور بیشتر خواهد شد که البته با کاهش اعتماد قرض‌دهندگان این مساله سخت‌تر خواهد شد. لازم به ذکر است که یورو از سال 2018 اوضاع خوبی نداشته است به طوری که ارزش آن در برابر دلار کمتر و کمتر شده است.

    1

     

    گفته می‌شود که ایتالیا کشوری است که اقتصاد خود را تا حد زیادی مبتنی بر بدهی و قرض گذرانده است به طوری که به صورت تاریخی این کشور اجازه داده است که ارز لیر برای بیشتر شدن سطح رقابت‌ها کاهش ارزش داشته باشد.

    اگرچه برخلاف کاهش ارزش یورو،  ایتالیا نمودار تولید ناخالص داخلی – رشد اقتصادی  بهتری نسبت به گذشته داشته است. این در حالی است که تولید ناخالص داخلی از سال 1992 تا 2004 دراین کشور با کاهش مواجه بوده است.

    2

    برخی نظرات گواه بر این موضوع است که اگر ایتالیا ارز قبلی خود را بازسازی کند و از اتحادیه اروپا خارج شود و همچنین یورو را کنار بگذارد می‌تواند بدهی های خود را پرداخت کند.

    از لحاظ نگاه کارشناسی می‌توان دریافت که از سپتامبر گذشته طلا به میزان 11 درصد رشد داشته است در حالی که یورو به مقدار پنج درصد در مقایسه با ین کاهش  ارزش داشته است.

    3

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی