عصر بازار

انجماد سرمایه‌های سرگردان در بازارها؛

چرا دیگر ارز و سکه گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست؟

عصر اعتبار- مهاجرت سرمایه‌گذاران از بازار ارز نشان می دهد بهار سخت اقتصاد ایران سپری شده است، این را آمار و ارقام ارائه شده از سوی بانک مرکزی نیز گواهی می دهد.

چرا دیگر ارز و سکه گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست؟
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از خبرآنلاین، آخرین آمارهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی نشان می دهد قیمت‌ها در میانه تابستان گرم سال 1398، کاهشی چشمگیری را نسبت به بهار سال جاری تجربه کرده است. بانک مرکزی متوسط قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی را در فروردین ماه برابر با 4 میلیون و 626 هزار و 500 تومان اعلام کرده است. متوسط قیمت سکه در اردیبهشت ماه به 4 میلیون و 841 هزار و200 تومان رسید اما خرداد نقطه آغاز کاهش قیمت‌ها در این بازار مهم برای سرمایه گذاران بود.

    متوسط قیمت سکه در خرداد ماه 4 میلیون و 675 هزار و 600 تومان رسیده است. از این مقطع نوسان قیمت سکه به نفع کاهش قیمت‌ها بوده است به طوری که سکه بارها به کف کانال چهار میلیون نزدیک شد و حتی چند روزی در کانال سه میلیون تومن سپری کرد تا بار دیگر به کف کانال چهار میلیون تومان بازگردد.

    سکه در حال حاضر نیز به قیمتی در حدود 4 میلیون و صد هزار تومان معامله می‌شود و این کاهش قابل توجه به عقیده فعالان این بازار تداوم دارد چرا که از یک سو حباب سکه تخلیه شده است و از سوی دیگر چشم اندازی برای بازگشت سود به این بازار متصور نیست. از این روست که سرمایه ها در حال حاضر در بازارها منجمد شده اند، در بازار سکه و ارز، خودرو و مسکن.

    فعالان بازار می گویند در ماه‌های قبل شدت جابجایی سرمایه‌ها در بازارها به حدی بود که تبدیل سکه به مسکن، خودرو به سکه، ارز به خودرو و ... آرامش را از تمامی بازارها ربوده بود اما امروزه توقف روند رو به رشد قیمت‌ها سبب شده است، سرمایه‌ها در بازارها منجمد شوند و این اولین نشانه‌های پایان بهار دلالان و صاحبان سرمایه های سرگردان است چرا که سرمای استخوان سوز رکود تبدیل سرمایه‌های غیر نقدی به نقدی را بیش از پیش دشوار خواهد کرد.

    بازار ارز یخ زد

    در بازار موازی سکه، یعنی بازار ارز نیز وضعیت به همین شکل است. بانک مرکزی متوسط قیمت ارز در فروردین ماه را 13 هزار و 552 تومان گزارش کرد. این رقم در اردیبهشت ماه به 14 هزار و 509 تومان رسید و خرداد ماه متوسط این قیمت با آغاز روندی کاهشی به 13 هزار و 427 تومان رسید.

    متوسط قیمت دلار در بهار امسال 13 هزار و  877تومان برآورد شده است اما در حال حاضر دلار به قیمتی برابر با 11 هزار و 900 تومان در بازار آزاد و 11 هزار و 800 تومان در صرافی‌های بانکی خرید و فروش می شود و این خود نشان از میزان کاهش قابل توجه قیمت ارز در حال حاضر نسبت به بهار سخت اقتصاد ایران دارد.

      قیمت دلار در این دوره زمانی کاهشی بیش از 2 هزار تومان را به خود دیده است. فعالان بازار این روند را ادامه‌دار می دانند. بازار متشکل ارزی در حال تشکیل است و بررسی‌ها حکایت از تداوم این روند با تشکیل این بازار دارد.

    به نظر می رسد پایان سرمایه‌گذاری در بازارها، دوران جدیدی پیش روی اقتصاد ایران قرار دهد، دوره‌ای که با کاهش شیب تورم و بازسازی فضای اقتصادی و آغاز ترمیم قدرت خرید همراه است.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی