عصر بازار

بحران هنگ‌ کنگ با اقتصاد "جزیره ثبات اقتصادی" چه کرد؟

عصر اعتبار- همزمان با شدت‌گیری جنگ تجاری میان آمریکا و چین، وقوع اعتراضاتی که ۱۰ هفته پیاپی ادامه داشته، اقتصاد هنگ‌ کنگ را زمین‌گیر کرده است.

بحران هنگ‌ کنگ با اقتصاد "جزیره ثبات اقتصادی" چه کرد؟
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایبنا، اعتراض‌های هنگ‌ کنگ ابتدا در حد راهپیمایی‌های مسالمت‌آمیز پایان هفته برگزار می‌شد ولی این روزها به مساله‌ای روزانه در این جزیره بدل شده است. تقابل پیاپی پلیس با معترضان که به استفاده مکرر از گازاشک‌آور در مقابل پرتاب بمب‌های آتش‌زای منتهی می‌شود، بسیاری از کسب و کارهای خُرد و کلان هنگ‌ کنگ را به کسادی کشانده است.

    تاکنون شرکت‌های والت دیزنی و پرادا نسبت به تاثیر منفی اعتراضات هنگ‌ کنگ بر کسب و کارشان هشدار داده‌اند و بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی ناگزیر شده‌اند به دلیل اشغال هفته گذشته فرودگاه توسط معترضان، پروازهای خود را لغو کنند.

    همچنین از ابتدای ماه ژوئیه تاکنون ارزش بورس هنگ کنگ بیش از 600 میلیارد دلار کاهش یافته و رشد اقتصادی این استان مستقل چین در سه ماهه دوم سال جاری میلادی تنها 0.6 درصد رشد کرده است.

    با کاهش رشد اقتصادی، صادرات ساعت سوئیس به هنگ کنگ به عنوان بزرگ‌ترین بازار محصولات لوکس جهان طی ماه ژوئن گذشته 27 درصد کاهش یافته و در همین مدت بین 30 تا 50 درصد از شمار گردشگران خارجی کاسته شده است.

    در همین حال، 19 درصد از حجم فعالیت قطار شهری هنگ‌ کنگ کاسته شده و در پی لغو 200 پرواز، بهای سهام شرکت هواپیمایی کاتای، هواپیمایی تحت پرچم هنگ‌ کنگ 20 درصد افت کرده است.

    در گران‌ترین بازار مسکن جهان، قیمت‌ها روند نزولی به خود گرفته، به طوری که ارزش املاک منطقه مهم شهر که در نزدیکی فرودگاه سابق «کای تاک» قرار دارد به پایین‌ترین سطح در دو سال گذشته رسیده است. پیش‌بینی‌های نهادهای مالی مهم جهان از جمله بانک آمریکا نیز از کاهش 10 درصدی قیمت املاک و مستغلات خبر می‌دهند.

    تجارت بین‌المللی هنگ‌ کنگ طی سال‌های اخیر تحت سلطه امپراتوری‌های خانوادگی بوده که در حال حاضر از جمله ثروتمندترین افراد جهان به شمار می‌روند. در این میان ثروت «هنری چِنگ» مدیر جواهرسازی چوتای‌فوک 20 درصد کاهش یافته و ارزش ثروت «لی کاشینگ»، پولدارترین فرد هنگ‌ کنگ 12 درصد پایین آمده است.

    در چنین شرایطی پیش‌بینی‌ها از ورود اقتصادی هنگ‌ کنگ به دوره رکود حکایت دارد، رکودی که به معنای پایان روزهای خوش جزیره ثبات اقتصادی خواهد بود.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی