عصر بازار

صنعت بیمه از ظرفیت های کم نظیری برای تحقق جهش اقتصادی برخوردار است

عصر اعتبار-صنعت بیمه نه تنها یکی از سه ضلع مثلث اقتصادی کشور محسوب می‌شود بلکه مکملی قابل اتکا برای بازار سرمایه نیز به شمار می‌رود.

صنعت بیمه از ظرفیت های کم نظیری برای تحقق جهش اقتصادی برخوردار است
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، دکتر غلامرضا سلیمانی که در جمع اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس، وزیرامور اقتصاد و دارایی،اعضای هیات عامل بیمه مرکزی و مدیران ارشد صنعت بیمه سخن می گفت با اعلام این مطلب افزود: کاهش هزینه های مبادلاتی و بهبود فضای کسب و کار دو مأموریت مهم صنعت بیمه در کشور است که با جدیت از سوی نهاد ناظر و فعالان این صنعت دنبال می‌شود.

    رئیس کل بیمه مرکزی با تشریح آخرین عملکرد صنعت بیمه کشور بر ضرورت تجمیع آمار بیمه های مرتبط پایه و محصولات صنعت بیمه تاکید کرد و اظهار داشت: وضعیت بیمه در منطقه رضایت بخش است و با جمع آوری و تدوین بیمه نامه های صادره در کشور قطعا آمار بیمه شدگان در کشور از شرایط مطلوب تری بهره مند خواهد شد.

    دکتر سلیمانی با اشاره به فعالیت خانواده یکصد و هشتادهزارنفری صنعت بیمه در کشور نسبت به ضرورت صیانت از منابع بیمه‌ای تاکید کرد و گفت: نقدشوندگی منابع بیمه‌ای با استفاده از شیوه‌های گوناگون سرمایه گذاری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و صنعت بیمه در این زمینه در چارچوب آیین نامه های تنظیم شده عمل می کند.

    وی افزود: فراگیر شدن بیمه های زندگی در ایران می تواند جای صندوق‌های بازنشستگی اختیاری را به شکل مطلوبی پر کند و به همین خاطر برنامه هایی برای تقویت بیمه های زندگی و تامین آتیه در دست اجراست.

    موضوعاتی نظیر راه‌اندازی مرکز ملی ریسک، نظام مندی خدمات بیمه‌ای در مرزها، بحث راننده محوری به جای خودرو محوری در رشته بیمه شخص ثالث از اهم سخنان رییس کل بیمه مرکزی بود که در جمع اعضای کمیسیون اقتصادی مطرح شد. دکتر سلیمانی در پایان از همراهی جدی و خدمات گسترده صنعت بیمه در دوران کرونا به عنوان یک مأموریت ذاتی و همچنین مسئولیت اجتماعی یاد کرد.

    گفتنی است در این نشست، دبیرکل سندیکای بیمه گران مدیرعامل صندوق تامین خسارت های بدنی و تنی چند از مدیران عامل شرکتهای بیمه نیز به طرح دیدگاه‌های خود پرداختند.

     

    نمایندگان خانه ملت چه گفتند؟

    در ادامه این نشست محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با قدردانی از حضور حداکثری اعضای این کمیسیون، این مساله را نشانه آشکاری از اهمیت صنعت بیمه دانست و تصریح کرد: رویکرد تعاملی بین کمیسیون اقتصادی مجلس و صنعت بیمه یک واقعیت است که می‌تواند زمینه‌های توسعه صنعت بیمه را بیش از پیش فراهم کند.

    این نماینده مجلس فرصت یک ساله دولت برای خدمات رسانی را یک فرصت طلایی توصیف کرد و گفت: همه ارکان دولت باید تا آخرین روز مسئولیت با قدرت و جدیت به ایفای وظایف و تکالیف قانونی خود بپردازند.

    وی از نهاد ناظر صنعت بیمه و همچنین سندیکای بیمه گران ایران خواست تا گزارش ها و پیشنهادهای خود رادر دو محور تضمینی و نظارتی به کمیسیون اقتصادی مجلس ارسال کنند تا طرح های راهبردی صنعت بیمه هر چه زودتر به نتیجه برسد.

    وی از تنظیم گزارش نظارتی کمیسیون در خصوص اجرای احکام قانون برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت: دستگاه های دریافت کننده عوارض بیمه‌ای باید پاسخگوی منابع تخصیصی باشند و اگر دستگاهی با نقصان عملکردی روبه‌رو باشد قطعاً مجلس شورای اسلامی نسبت به حذف عوارض بیمه‌ای اقدام خواهد کرد.

    وی با بیان این مطلب که مجلس با هیچ دستگاهی در موضوع انجام تکالیف محوله، تعارف ندارد، به صراحت گفت: اگر در کمیسیون به این جمع بندی برسیم که دریافت کنندگان عوارض بیمه‌ای در کاهش تلفات و سوانح اثربخشی مناسبی ندارند در حذف این عوارض تردید نخواهیم کرد.

    در ادامه نمایندگان خانه ملت و اعضای کمیسیون اقتصادی با قدردانی از تلاش‌های صورت گرفته در صنعت بیمه به طرح دیدگاه‌های خود پرداختند.

    عفت شریعتی کوه بنانی" نماینده حوزه انتخابیه زرند و کوهبنان" از صنعت بیمه به عنوان صنعتی آرامش بخش و اعتماد آفرین یاد کرد و گفت: اگر آرامش و اطمینان در جامعه حکمفرما شود بخش اعظم مشکلات مردم برطرف خواهد شد.

    وی افزود: 50 درصد از جمعیت کشور را زنان تشکیل می‌دهند و اگر به مباحث مرتبط با آن توجه شود بخش مهمی از مسائل جامعه حل می شود.

    شریعتی خاطرنشان کرد: تامین آرامش خانواده ها پیش زمینه ی امنیت اجتماعی است که صنعت بیمه در این خصوص نقش موثری برعهده دارد.

    سید ناصر موسوی لارگانی "نماینده حوزه انتخابیه فلاورجان " نیز با تقدیر از فعالیت های توسعه گرایانه صنعت بیمه، اظهار داشت: صنعت بیمه می تواند سرمایه های سرگردان را از بازار جمع آوری کند و این امر با افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور امکان پذیر خواهد بود.

    این عضو کمیسیون اقتصادی خانه ملت تاکید کرد: هرگونه تغییر در مدیریت ها و ارکان دیگر صنعت بیمه باید در مسیر توسعه این صنعت باشد.

    وی تصریح کرد: نظارت نهاد ناظر بر روند نرخ های فنی می‌تواند آسیب‌هایی نظیر کاهش سطح توانگری مالی شرکت‌ها را به حداقل برساند.

    در ادامه این نشست، سمیه محمودی نماینده شهرضا با ابراز خرسندی از هم اندیشی مجلس و صنعت بیمه نسبت به ضرورت استمرار مباحث کارشناسی تاکید کرد و گفت: تعرفه های بیمه‌ای باید متناسب با سطح درآمدهای مردم طراحی شود که در صورت تحقق این امر دستیابی به ضریب حداکثری نفوذ بیمه دور از دسترس نخواهد بود.

    محمودی تصریح کرد: افزایش سطح رفاه مردم و رضایت مندی آنان از مسیر راهکارهای بیمه‌ای می گذرد و خانه ملت برای هموارسازی این مسیر در کنار صنعت بیمه ایستاده است.

    حجت الاسلام محمد باقری نماینده بناب نیز در این جلسه هم اندیشی و بررسی راهکارها از پرداخت سریع خسارات به عنوان ابزاری موثر برای کسب اعتماد عمومی یاد کرد و گفت: هر چقدر سطح اعتماد مردم به صنعت بیمه افزایش یابد جایگاه این صنعت در جامعه مستحکم تر خواهد شد.

    بر اساس این گزارش، نماینده حوزه انتخابیه بافت و رابر از همگانی سازی بیمه های زندگی به عنوان یکی از نیازهای ضروری کشور یاد کرد و گفت: در حوزه بیمه های زندگی فاصله زیادی با اهداف از پیش تعیین شده به چشم می خورد که باید برای برداشتن این فواصل راهکارهای موثری اندیشید.

    صمدالله محمدی با تاکید بر این نکته که کاهش دغدغه‌های جامعه از مأموریت‌های اصلی دولت و مجلس است،تصریح کرد: در کنار خدمات درخشان صنعت بیمه، صندوق تامین خسارت های بدنی هم یک خدمت شیرین محسوب می شود و مجلس تاسیس صندوق های مشابه را نیز با جدیت دنبال خواهد کرد.

    وی طراحی رشته های جدید بیمه ای را از عوامل دیگر ایجاد جذابیت در صنعت بیمه دانست و گفت: فراگیری فرهنگ بیمه های اختیاری در سایه اعتماد مردم قابل دسترس است و باید در این حوزه اقدامات موثرتری صورت گیرد.

    محمدی پرداخت به موقع خسارات و رفع موانع سختگیرانه را دو عامل موثر در تقویت اعتماد مردم نامید و از شرکت‌های بیمه خواست تا علاوه بر رقابت مادی در حوزه های معنوی نیز به رقابت بپردازند.

    تقویت بخش آموزش علمی و عملی به شبکه فروش نیز از دیگر موضوعاتی بود که این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بر آن تاکید کرد.

    وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: بیمه های تکمیلی درمان نیاز ضروری مردم است که باید بسته های متناسب با خواسته های آحاد جامعه طراحی شده و در اختیار آنان قرار بگیرد.

    سید احسان خاندوزی نماینده مردم تهران نیز گزارش رییس کل بیمه مرکزی را قابل تامل و مثبت ارزیابی کرد و گفت: بازار پوشش ریسک های کشور باید با نوآوری و به روزرسانی محصولات تقویت شود.

    نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اصل شفاف سازی بازارهای پولی و مالی، تصریح کرد: اگر سد مقاومت سنتی در صنعت بیمه شکسته شود این بازار بزرگ سرمایه‌ای به جایگاه واقعی خود دست خواهد یافت.

    وی در پایان خاطر نشان کرد حرکت در مسیر دیجیتال می‌تواند علاوه بر صرفه جویی در هزینه های بنگاه داری آمار تلفات را نیز به نحو محسوسی کاهش دهد.

    سخنران بعدی این نشست نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی بود که بر ضرورت سرمایه گذاری صنعت بیمه در استان های محروم تاکید کرد و افزود: صنعت بیمه یک بنگاه بزرگ اقتصادی و مالی است که می‌تواند در تامین مالی پروژه‌های اساسی سراسر کشور نقش مهمی ایفا کند.

    حجت‌الاسلام سید کاظم موسوی ادامه داد: تاسیس شرکت های جدید بیمه‌ای در کشور علاوه بر رفع برخی از مشکلات حوزه اشتغال می تواند به شکوفایی هر چه بیشتر این صنعت نیز منتهی شود.

    این عضو کمیسیون اقتصادی خانه ملت از مدیران ارشد صنعت بیمه خواست تا به استان‌های کوچک نگاه متفاوتی داشته باشند.

    موسوی با برشمردن برخی از مهمترین فعالیت های صندوق تامین خسارتهای بدنی از عملکرد این صندوق برای حل مشکل زیاندیدگان و همچنین زندانیان دیه تقدیر کرد.

    محمد صفایی نماینده مردم گناباد و بجستان با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست، گفت: انفصال صنعت بیمه از دستگاه‌های  مرتبط به  افزایش خسارات شخص ثالث منتهی شده  است که این موضوع به این صنعت فشار زیادی وارد می کند و  باید برای حل این مسئله تدابیری جدی اندیشید.

    صفایی تصریح کرد: برای اتصال نهادهایی نظیر راهنمایی رانندگی و صنعت بیمه به قوانین مشخصی نیاز داریم که این امر را در کمیسیون اقتصادی به طور جدی دنبال خواهیم کرد.

    بنا بر همین گزارش، علی رضایی" نماینده حوزه انتخابیه کنگاور، صحنه و هرسین" نیز بر تقویت خدمات رسانی به روز در صنعت بیمه تاکید کرد و گفت: با رشد استارتاپ ها، شیوه های نوین و آنلاین باید جایگزین روش های سنتی شبکه فروش شود.

    این عضو کمیسیون اقتصادی تشکیل کارگروه های ویژه برای رفع گلایه ها و ابهامات سازمان های بیمه گذار را نیز خواستار شد.

    شهباز حسن پور بیگلری " نماینده سیرجان و بردسیر "نیز از ضرورت فرهنگ سازی در صنعت بیمه سخن گفت و اظهار داشت: صنعت بیمه‌ صنعتی فراگیر است و تبلیغات آن نباید در پایتخت و مراکز استان‌ها متمرکز شود.

    عضو کمیسیون اقتصادی خانه ملت از بیمه مرکزی خواست تا گزارش کاملی از عملکرد این صنعت بر اساس برنامه ششم توسعه ارائه کند تا نقاط ضعف و قوت آن در کمیسیون بررسی شود.

    پورسعید خلیلی