عصر بازار

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت خبر داد

پیشنهاد رشد تا ۲۵ درصدی تعرفه های پزشکی ۱۴۰۰

هزینه ۱۱۰۰ میلیارد تومانی برای کرونا تا کنون

عصر اعتبار- مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به پرداخت هزینه بیش از ۲۴۷ هزار بیمار بستری کرونا تا کنون، در عین حال آخرین وضعیت پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد را تشریح کرد.

پیشنهاد رشد تا ۲۵ درصدی تعرفه های پزشکی ۱۴۰۰
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، دکتر محمدمهدی ناصحی در سی‌امین نشست اطلاع‌رسانی سازمان بیمه سلامت با خبرنگاران، درباره هزینه‌های بیمه سلامت در بخش کرونا، گفت: تاکنون حدود هزار و 100 میلیارد تومان در بخش کرونا هزینه کردیم و با توجه به اینکه قرار شد داروی رمدسیویر و سایر داروهای مرتبط با کرونا را هم تحت پوشش داشته باشیم، هزینه‌های ما افزایش خواهد یافت. تاکنون هزینه 247 هزار و 180 بیمار در بخش بستری کرونا پرداخت شده است.

    وی افزود: در بحث کرونا هیچ اعتبار اضافه‌ای دریافت نکردیم و هرچه هزینه کردیم از صرفه‌جویی‌هایی بوده که کرده‌ایم. ما سازمانی هستیم که باید منابع دولتی دریافت کنیم چون درآمدزایی نیز نداریم.

    درباره بیمه واکسن کرونا هنوز دستورالعملی نداریم

    مدیرعامل بیمه سلامت درباره بیمه واکسن کرونا نیز گفت: در خصوص پیشنهاد بیمه شدن واکسن کرونا فعلا دستورالعملی به ما ابلاغ نشده است.

    آخرین وضعیت پرداخت مطالبات مراکز درمانی

    وی با اشاره به بروز شدن پرداختی‌های سازمان بیمه سلامت، اظهار کرد: سه ماه قبل که بنده به سازمان آمدم از سال 95 تا 98 بدهی‌ها وجود داشت که امروز همه آنها پرداخت شده است. در سال 99 هم تا تیرماه پرداختی‌ها انجام شده است و تا دو هفته آینده به زمان منطقی‌تری خواهیم رسید.

    خدمات الکترونیک؛ از ارکان نظام سلامت

    ناصحی با تاکید بر لزوم سوق دادن هزینه‌ها به سمت نظام پیشگیری به جای درمان، تصریح کرد: این که تمام هزینه‌ها را به سمت درمان سوق می‌دهیم ما را از نظام پیشگیری غافل می‌کند و این در حالی است که بسیاری از نیازها در این حوزه، القایی است. ارائه خدمات الکترونیک از ارکان نظام سلامت است. به غیر از مسائل اقتصادی می‌توان به طور شفاف سایر موضوعات را نیز پیگیری کرد و از مشکلات ثانویه جلوگیری کرد. همچنین نسخه‌نویسی و نسخه پیچی الکترونیک راه شفاف‌تری مقابل روی بیماران است.

    مشوق های سازمان بیمه سلامت برای نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک

    وی با اشاره به اینکه برای گسترش خدمات الکترونیک مشوق‌هایی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: مشوق‌هایی برای این طرح داشتیم و در این راستا پرداخت‌ها هم به موقع‌تر انجام شده است و از ابتدای بهمن ماه قرار است پرداخت به نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک در پایان همان روز انجام شود. قرار است تفاوت پرداختی‌ها بین همکارانی که با نظام الکترونیک کار می‌کنند و کسانی که با این نظام کار نمی‌کنند حداقل 6 ماه باشد.

    اتصال 92 درصد مطبها به سامانه نسخه الکترونیک

    استانهای برتر و بدتر در نسخه نویسی الکترونیک

    وی افزود: در حوزه نسخه الکترونیک نیز پیشرفت‌های زیادی انجام شده است 92 درصد مطب‌ها و مراکز پزشکی، 90درصد داروخانه ها، 96 درصد آزمایشگاه‌ها، 97 درصد مراکز پرتو پزشکی و 39 درصد درمانگاه‌ها به سامانه نسخه الکترونیک متصل شدند و 54.2 درصد این مراکز نسخه نویسی الکترونیک را اجرا کرده‌اند. در نسخه‌نویسی الکترونیک ایلام با 87.6 درصد استان برتر است. استان‌های ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و کردستان بیشترین میزان اجرای پوشش نسخه الکترونیک را داشته اند و استان‌های البرز، خراسان رضوی، فارس و تهران عقب ترین استانها در اجرای نسخه الکترونیک هستند.

    مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در ادامه، گفت: اجرای برنامه نظام ارجاع، پزشکی خانواده، نسخه الکترونیک و کاهش هزینه های مردم جزو اولویت های سازمان بیمه سلامت است اما برای تشویق به اجرای این برنامه اسناد مالی مراکزی که نسخه الکترونیک را اجرا نکنند با تفاوت نسبت به اجرا کنندگان این برنامه پرداخت می‌شود.

    اجرای پزشک خانواده در 4 استان جدید از بهمن ماه

    وی با اشاره به اجرای نظام ارجاع گفت: نظام ارجاع تاکنون فقط در دو استان فارس و مازندران اجرا شده است اما از بهمن امسال این برنامه با همکاری جامعه پزشکی در چهار استان کرمان، کردستان، یزد و چهار محال و بختیاری برای بیمه شدگان صندوق بیمه همگانی اجرا می شود و در سال 1400 برای همه 13.5 میلیون نفر بیمه شدگان این صندوق اجرا خواهد شد.

    ناصحی تاکید کرد: با اجرای این برنامه هر پزشک خانواده 2500 تا چهار هزار نفر را تحت پوشش قرار می دهد و به عنوان مشاور در کنار آنان خواهد بود و هزینه این بیمه شدگان به صورت سرانه و نه ویزیت به پزشک خانواده پرداخت می‌شود و اگر این بیمه شدگان مستقیم به پزشک متخصص مراجعه کنند کل هزینه را خودشان باید پرداخت کنند.

    پیشنهاد افزایش 20 تا 25 درصدی تعرفه های پزشکی 1400

    وی درباره تعرفه های پزشکی سال آینده گفت: پیشنهاد سازمان بیمه سلامت برای تعرفه های پزشکی سال آینده افزایش 20 تا 25 درصدی است که البته با بررسی پیشنهاد بقیه سازمان‌ها در شورای عالی بیمه تلاش می شود تا قبل از شروع سال 1400 در دولت تصویب و ابلاغ شود.

    ناصحی تاکید کرد: اگر در نظام ارجاع وارد شویم و موفق باشیم می‌توانیم در سطح دو و سه هم خودمان هزینه‌های بیماران را پرداخت کنیم. فعلا برای تشویق پزشکان به نظام ارجاع قرار شده است به ازای هر نسخه نویسی الکترونیک 4000 تومان به ویزیت پزشک اضافه شود. با نظام ارجاع خیلی از مسائل غیرضروری و تبانی‌ها در نظام سلامت رفع می‌شود و می‌توانیم کاری کنیم کن نوسانات قیمتی مردم را دچار مشکل نکند.

    بودجه؛ پاشنه آشیل بیمه سلامت

    ناصحی با بیان اینکه بودجه پاشنه آشیل بیمه سلامت است، تاکید کرد: اگر سرانه بودجه ما صحیح محاسبه شود می‌توانیم بسته‌های خدمتی خود را ارتقا دهیم. برای سال 1400 پیش بینی اعتبار می‌کنیم که 70 درصد ویزیت سرپایی بخش خصوصی را تقبل کنیم‌تا انگیره پزشکان را برای قرارداد بستن افزایش دهد. اکنون از هر ویزیت مردم کمتر از 20 هزارتومان پرداخت می‌کنند. برای سال 1400 نزدیک هزار میلیاردتومان درنظر می‌گیریم تا فشار کمتری به مردم وارد شود ‌و بتوانیم تعرفه را به بخش خصوصی نزدیک‌ کنیم. در بخش تعرفه برخلاف سال‌های قبل انشالله تا اسفندماه پیشنهادات و ابلاغیه‌ها انجام می‌شود.

    وی افزود: با اصلاح جمعیتی با سازمان برنامه و بودجه به تفاهم رسیدیم که 36 میلیون نفر تحت پوشش ما هستند در حالی که ما می‌گوییم این تعداد 42 میلیون نفر است برای همین برای بودجه بیمه سلامت در سال 1400 افزایش 54 درصدی بودجه خواهیم داشت و اینگونه برای دوران پساکروتا هم آماده می شویم.

    حذف دفترچه های کاغذی از شهریور 1400

    وی درباره حذف دفترچه‌های کاغذی بیمه نیز گفت: برنامه حذف دفترچه بیمه سلامت شروع شده، از سال آینده این دفترچه ها تک برگی می شود و با این کار حدود 80 میلیارد تومان از هزینه 100میلیارد تومانی صدور دفترچه بیمه در سال کاهش پیدا می کند و از شهریور سال 1400 کل دفترچه های کاغذی حذف می شود.

    توقف آزمون ارزیابی وسع به دلیل کرونا

    مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به توقف آزمون ارزیابی وسع به دلیل کرونا، افزود: از آنجایی که به دلیل کرونا قرار بود بیماران بر سر تخت بیمه شوند و ارزیابی وسع زمان بیشتری می برد، این طرح فعلا متوقف شده است. با این وصف 4.5 میلیون نفر ورودی بیمه‌ شدگان افزایش یافته است. این افراد بعدا تحت نظام ارجاع قرار خواهند گرفت.

    مصرف بالای دارو در ایران

    وی در خاتمه با اشاره به اینکه قاچاق دارو از کشور به دلیل ارزان بودن دارو در ایران نسبت به سایر کشورها است، بیان کرد: ما اکنون پر مصرف ترین کشور در حوزه دارو هستیم اما اگر کامل وارد نظام ارجاع شویم در تجویز و مصرف منطقی دارو الزاماتی خواهیم داشت تا تعداد داروی تجویزی از حدی بالاتر نرود.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی