عصر بازار

جلوگیری از فرار مالیاتی با اتصال کارتخوان‌ها به پرونده مالیاتی

عصر اعتبار- کارشناس اقتصادی گفت: دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر فعالیت اقتصادی داشتند، ولی فاقد پرونده مالیاتی بودند. اکنون همان تعداد با وجود فعالیت دارای پرونده مالیاتی هم هستند که به معنای جلوگیری بخشی از فرار مالیاتی است.

جلوگیری از فرار مالیاتی با اتصال کارتخوان‌ها به پرونده مالیاتی
نسخه قابل چاپ
جمعه ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایبنا؛ سیاوش غیبی پور، کارشناس اقتصادی درباره تاثیرات قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان گفت: کارتخوان‌ها مرحله ارتقا و ترقی را طی کردند و برای رسیدن به این نقطه دو مرحله را پشت سرگذاشتند. مرحله اول مامور مالیات هم می‌توانست توافق را بپذیرد و هم به پوز مودی مراجعه کند و بر میزان فروش او آگاهی یابد.

    وی در ادامه اضافه کرد: مرحله دوم که در حال حاضرتوسط دیوان عدالت رد شده، همزمان با اظهار نامه، شفافیت کارتخوان هم مشخص می‌شود. به این معنا؛ متناسب با کارتخوان و یک اظهار نامه مقطوع برآورد درآمد اعلام می‌شد. اما اکنون هر کسی که دارای کارتخوان است، دست دایره مالیاتی برای بررسی آن باز است و کار مالیاتی رامی تواند انجام دهد، بنابراین بحث دیوان در این موضوع خیلی تاثیر ندارد.

    این کارشناس اقتصادی در این خصوص یادآور شد: از سال 99 و 1400 گروه رسیدگی مشاغل بر مبنای فعالیت کارتخوان مالیات را رسیدگی می‌کنند و کار آن‌ها به این شکل انجام می‌شود که ابتدا سود را محاسبه، سپس مشمولان مالیات مشخص می‌شوند. یک مرحله مترقی‌تر آن سامانه فروشگاهی و مودیان است که به کیفیت فروش ارتباط پیدا می‌کند. به این معنا که کالا و تراکنش را با هم می‌بیند و در این شیوه دیگر مودی نمی‌تواند مطرح کند که پولی وارد شده به کارتخوان، بابت طلب و ... بوده است، زیرا جریان واقعی فروش و گردش حساب مشخص می‌شود.


    غیبی پور در رابطه با فواید آن بیان کرد: کار دیگر در یکسال اخیر این است که هیچ کارتخوانی بدون پرونده مالیاتی نباید فعال باشد. این اتصال به معنای اضافه شدن دو میلیون و 200 هزار نفر مودی جدید به سازمان مالیاتی و حل 4 درصدی مشکل مالیاتی است. مفهوم کار فوق این است که دو میلیون و 200 هزار نفر فعالیت اقتصادی داشتند، ولی فاقد پرونده مالیاتی بودند. اکنون همان تعداد با وجود فعالیت دارای پرونده مالیاتی هم هستند که به معنای جلوگیری بخشی از فرار مالیاتی است.


    این کارشناس اقتصادی درباره تفکیک حساب شخصی و تجاری نیز ابراز کرد: تفکیک حساب شخصی و تجاری هنوز اجرایی نشده، درصورت اجرایی شدن آن رسیدگی مالیاتی تسریع خواهد شد و بسیاری از اختلافات برطرف می‌شود. امروز پول خانه و ماشین همه در یک حساب قرار دارد، ولی با انجام تفکیک حساب شخصی و تجاری این‌ها از هم مجزا می‌شوند.


    غیبی پور در این باره افزود: بودجه دولت در سال آینده با توجه به این شیوه از مالیات گیری و ایجاد شفافیت مالی در کشور روند فزاینده‌ای خواهد داشت که در مدیریت کشور تاثیر خواهد داشت.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو