عصر بازار

مشتری‌پسندی خانه‌های ارزان در تهران

عصر اعتبار- آمارهای مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه نشان می‌دهد واحدهای مسکونی ۲.۵ تا ۳ میلیون تومان بیشترین مشتری را دارند.

مشتری‌پسندی خانه‌های ارزان در تهران
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، واحدهای مسکونی 2.5 تا 3 میلیون تومان در هر متر مربع با 14.7 درصد بیشترین سهم از معاملات شهر تهران در اردیبهشت ماه را به خود اختصاص دادند که لزوم توجه بساز و بفروش‌ها به واحدهای ارزان قیمت را بیش از پیش نشان می‌دهد.

    هم‌چنین واحدهای دارای دامنه قیمتی 3 تا 3.5 و 2 تا 2.5 میلیون تومان به ترتیب سهم 13.2 و 12.7 درصدی از معاملات تهران را در اردیبهشت ماه به خود اختصاص دادند. واحدهای مسکونی با ارزش 130 تا 160 میلیون تومان با سهم 10 درصدی بیشترین تقاضا را داشته‌اند و خانه‌های دارای ارزش 100 تا 130 و 160 تا 190 میلیون تومان به ترتیب با سهم 9.1 و 9 درصد در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

    از سوی دیگر حدود 61 درصد واحدهای مسکونی با قیمتی کمتر از میانگین قیمت شهر تهران (4 میلیون تومان) معامله شده است. واحدهای کمتر از 80 متر مربع نیز 56.1 درصد از معاملات را به خود اختصاص دادند.

    همان‌طور که ملاحظه می‌شود آمارها حاکی از آن است که با توجه به قیمت بالای مسکن تهران، بیشترین تمایل شهروندان تهرانی به سوی واحدهای کم‌متراژ با قیمت مناسب است.

    بر همین اساس کارشناسان معتقدند سازندگان در طراحی ساختمان‌های مسکونی باید مساحت واحدهای مسکونی را متناسب با قدرت خرید متقاضیان و خانوارها تعیین کنند که طی سال‌های اخیر به این مساله کمتر توجه شده و بنا بر اعلام دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن، اگر این مساله محقق شود از یک طرف برای خانوارها امکان تامین مسکن در استطاعت مهیا می‌شود و از طرف دیگر امکان فروش واحدهای نوساز عرضه شده توسط سازندگان تسهیل و از خالی ماندن واحدهای مسکونی نوساز و قفل شدن منابع مالی سازندگان جلوگیری می‌شود.

    یک کارشناس مسکن در این‌باره می‌گوید: بخش مسکن از تولید خانه‌های لوکس سیراب شده و باید به سوی تولید خانه‌های ارزان برای دهک‌های پایین جامعه برود.

    محمد عدالت‌خواه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نیاز فعلی بازار در بخش مسکن ارزان قیمت و استیجاری است؛ بنابراین دولت باید تمرکز خود را برای خانه‌دار شدن دهک‌های پایین بگذارد و خانه‌های ارزان‌قیمت تولید کند. یارانه‌های مسکنی و اجاره‌ای می‌توانند در این جهت سوق یابند.

    اما در بخش مسکن دو مشکل وجود دارد؛ یکی این‌که تولیدات جوابگوی بازار نیست و دیگر این‌که مصرف‌کننده ضعیف است و توان خرید ندارد. بنابراین کارشناسان به تولیدکنندگان مسکن توصیه می‌کنند با توجه به اشباع بخش مسکن از خانه‌های لوکس، از این بخش خارج شوند.

    طی سال‌های اخیر الگوی ساخت و ساز (عرضه) به لحاظ مساحت واحدهای مسکونی جدید ساخت، با تقاضای موثر خانوارها تطابق ندارد که علاوه بر مشکل ایجاد شده برای خانوارهای ساکن در شهرها برای خرید و تامین مسکن مورد نیاز خود، سازندگان مسکن را به دلیل عدم امکان فروش سهل واحدهای تکمیل شده و خالی ماندن این واحدها، با حبس نقدینگی و تاخیر در سرمایه گذاری مجدد روبرو می شوند.

    بنابر این گزارش با وجود تمایل خانوارها به خرید واحدهای مسکونی با مساحت بالا، به دلیل بالا بودن قیمت مسکن و عدم تکافوی درآمد و پس‌اندازشان، توانایی خرید واحدهای با مساحت بالا را ندارند لذا بخش قابل توجهی از تقاضا در بازار مسکن برای واحدهای کوچک است هر چند به دلیل کاهش بعد خانوار کشور به خصوص در مناطق شهری در سال‌های اخیر، نیاز و تمایل خانوار شهری به خرید واحدهای مسکونی با مساحت بالا نیز تا حدودی کاهش یافته است

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصراعتبار (http://telegram.me/asretebar ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی