بابت بدهی‌تان چک بدهید!

عصر اعتبار- موضوع ارتباط دولت‌ها با سازمان تأمین اجتماعی در ایران اگرچه بسیار پیچده است اما درک اینکه چرخ زندگی مستمری‌بگیران تا چه اندازه سخت می‌چرخد بسیار ساده است.

به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار»، کف حقوق بازنشستگی امسال ۷۱۲هزار تومان است. آیا کسی تصور می‌کند یک بازنشسته با همه مخارجی که دارد با چنین رقمی بتواند زندگی کند و مجبور نباشد سال‌های سالمندی را دست‌کم به اندازه روزگار جوانی کار نکند؟ براساس آمارهای سال گذشته سازمان تأمین اجتماعی، ۶۰درصد بازنشستگان این سازمان حقوق حداقلی از این سازمان دریافت می‌کردند؛ حقوقی که سال گذشته ۶۰۸هزار و امسال ۷۱۲هزار تومان شده است اما نکته مهم در این میان اختلاف میزان حقوق در میان بازنشستگان این سازمان و اختلاف حقوق آنها با سایر بازنشستگان است. در همین سال۹۴سقف پرداخت حقوق در تأمین اجتماعی ۵میلیون تومان اعلام شده است، این یعنی اختلاف ۴میلیون و ۲۸۸هزار تومانی در حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی.

براساس مصوبه مجلس، سازمان تأمین اجتماعی موظف شد به‌منظور همسان سازی‌ حقوق بازنشستگان، از محل فروش و سود حاصل از مالکیت سهام قابل عرضه در بورس اوراق بهادار شرکت‌های دولتی یا سهام دولت در سایر شرکت‌ها، حقوق بازنشستگی و مستمری بازنشستگان و مستمری‌بگیران خود را از ابتدای سال۱۳۸۸افزایش دهد.گفته می‌شود سال۸۸ قرار بود ۲۵۰۰میلیارد تومان از محل فروش سهام مخابرات به‌منظور همسان‌سازی‌ حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی به‌حساب این سازمان واریز شود اما شرایط نامساعد اقتصادی باعث شد تا فقط دولت بتواند ۹۲۰میلیارد تومان از تعهد خود را عملی کند. با این حساب یک هزارو ۵۶۳میلیارد تومان از وعده دولت برای همسان‌سازی‌ عملی نشد. سازمان تأمین اجتماعی می‌گوید مرحله اول این طرح را با پوشش یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار بازنشسته اجرا کرده است اما اجرای مرحله دوم آن نیازمند اعتباری است که باید دولت تأمین کند. اما در همه سال‌های گذشته هر وقت کفگیر دولت‌ها به ته دیگ بودجه می‌خورده، دیوار برداشت از حساب تأمین اجتماعی از همه کوتاه‌تر بوده است.

در شرایطی که دولت ۹۰هزار میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار است، نمی‌توان توقع داشت توانی برای پرداخت بودجه لازم جهت اجرای کامل این طرح را داشته باشد. اگرچه این مشکل دولت قابل درک است و باید در تحولی اساسی به سوی استقلال کامل تأمین اجتماعی از دولت و تأمین منابع درآمدی ثابت برای آن رفت اما تا آن زمان تکلیف بازنشستگان چه خواهد بود؟ آیا با توجه به شرایط فعلی زمانی را متصور خواهیم بود که دولت محدودیت مالی نداشته باشد؟ آنطور که مسئولان سازمان تأمین اجتماعی می‌گویند دولت صحبتی از پرداخت نکردن این مبلغ نمی‌کند و می‌گوید که به فکر پرداخت این مبلغ هست، اما زمانی را هم برای پرداخت آن مشخص نمی‌کند. اگر دولت چنین رویکردی دارد آیا بهتر نیست این مبلغ را به دیون خود نسبت به بازنشستگان اضافه کند؟ یعنی قبول کند که بدهکار بازنشستگان است و تنها در پرداخت این بدهی ناتوانی دارد؟

 

جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر اعتبار ( https://telegram.me/asretebar ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

برچسب‌ها

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.

این فرم توسط reCAPTCHA محافظت می‌شود. حریم خصوصی و شرایط استفاده گوگل اعمال می‌شود.