عصر بازار

طرحی که باید به تائید سیف برسد؛

پیشنهاد افزایش برداشت از خودپردازها به ۵۰۰ هزار تومان

عصر اعتبار- مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی با اشاره به پیشنهادهای افزایش سقف برداشت اسکناس از خودپردازها به ۴۰۰ یا ۵۰۰ هزار تومان در شبانه روز گفت:‌ این موضوع مراحل تصویب خود را در بانک مرکزی می گذراند.

پیشنهاد افزایش برداشت از خودپردازها به ۵۰۰ هزار تومان
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار»، ناصر حکیمی روز شنبه در گفتگو با  ایبِنا، در پاسخ به این سوال که آیا بانک مرکزی تصمیمی برای افزایش سقف برداشت اسکناس از خودپردازها در شبانه روز از 200 هزار تومان به رقمی بیشتر را ندارد؟ گفت:‌ این موضوع مراحل تصویب خود را در بانک مرکزی می گذراند. چند پیشنهاد در این زمینه مطرح است که افزایش سقف به 400 و همچنین 500 هزار تومان از این پیشنهادات است.

    مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی با تاکید بر اینکه اما به هر حال باید سقف برداشت از خودپردازها در هر شبانه روز افزایش یابد، تصریح کرد:‌ با توجه به حجم اسکناس مصرفی، وضعیت ایمنی دستگاه های خودپرداز و غیره باید در این باره تصمیم گیری شود، به عنوان مثال حجم پولی که در دستگاه های خودپرداز سالنی قرار می گیرد، بیشتر است.

    وی ادامه داد: یکسری پارامترهای فنی برای هر دستگاه خودپرداز  و اینکه در چه جایگاهی قرار می گیرد و شارژ پول می شود، وجود دارد. زمانیکه سقف برداشت اسکناس به 500 هزار تومان افزایش می یابد، تقاضا برای حجم پول بیشتر می شود و بر این اساس پول بیشتری هم باید شارژ شود.

    حکیمی اظهارداشت:‌ تصمیم گیرندگان در این باره فقط بخش فناوری بانک مرکزی نیست و حوزه های نشر اسکناس و توزیع اسکناس هم باید تصمیم گیری کنند. بخش فناوری بانک مرکزی پیشنهاد خود را در این زمینه مطرح کرده تا امکان لازم برای دارندگان کارت جهت دریافت مبلغ بیشتر فراهم شود، منتهی این افزایش دریافت برای مواقع ضروری است. یکی از پیشنهادات برای مابه التفاوت مبلغ دریافتی بین 200 تا 500 هزار تومان، دریافت کارمزد است.

    این مقام مسئول در بانک مرکزی عنوان کرد: لازم نیست که این موضوع در شورای پول و اعتبار مطرح شود، بلکه باید در کمیسیون پولی و بانکی طرح و به تصویب و در نهایت به تائید رئیس کل بانک مرکزی برسد.

    وی درباره زمان اجرایی شدن این برنامه گفت: اگر این طرح بخواهد اجرایی شود، قطعا باید 3 تا 4 ماه پیش از پایان سال و شب عید به مرحله انجام برسد، زیرا نیازمند آماده سازی از لحاظ تغییر منوها و غیره است. به هر حال آماده کردن مقدمات زمانبر است. بانکها معمولا در یکی دو ماه پایانی سال تغییراتی در این زمینه نمی دهند، بنابراین لازم است که پیش از 4 ماه مانده به آخر سال ابلاغیه آن به بانکها ارسال شود تا بانکها آمادگی لازم برای اجرای آن را داشته باشند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی