عصر بازار

دکترصالح‌آبادی اعلام کرد:

اعطای خط اعتباری ۱۸ میلیون دلاری به بانک‌ عراقی

رابطه کارگزاری با ۴۸ کشور

عصر اعتبار- مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران از اعطای یک خط اعتباری ۱۸ میلیون دلاری به یکی از بانک‌های عراقی خبر داد و گفت: این بانک در ۱۰ ماهه اول امسال ۳ هزار و ۸۸۴ میلیارد ریال به ۱۹۸ بنگاه کوچک و متوسط صادرات محور تسهیلات پرداخت کرده است.

اعطای خط اعتباری ۱۸ میلیون دلاری به بانک‌ عراقی
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار»، دکتر علی صالح آبادی صبح امروز (شنبه 16 بهمن) در نشستی خبری، ضمن گرامیداشت دهه مبارک فجر و پیروزی انقلاب اسلامی، شهادت آتش نشانان فداکار حادثه ساختمان پلاسکو را تسلیت گفت.
    مدیرعامل بانک توسعه صادرات رسالت اصلی این بانک را کمک به صادرات غیرنفتی کشور دانست و افزود: یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی رقابت پذیری و صادرات محوری محصولات ایرانی است.
    دکتر صالح آبادی با برشمردن مهمترین رئوس عملکرد بانک توسعه صادرات در سال جاری اظهارداشت: طی چند روز گذشته اولین محموله برای تجهیز فاز یک بندر شهید بهشتی چابهار با حضور دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری وارد کشور شد؛ ساخت این بندر که در حال پیشروی است، یکی از بنادر مهم در شرق کشور است.
    رئیس هیات مدیره بانک توسعه صادرات ساخت بندر شهید بهشتی چابهار را کریدور شمال – جنوب توصیف کرد و افزود: کشور هند بسیار علاقه‌مند به سرمایه گذاری در این بندر بوده و بخشی از تامین مالی آن را نیز برعهده گرفته است؛ از آنجایی که توسعه سواحل مکران یکی از بخش های مهم برنامه ششم توسعه کشور است، احداث این بندر می تواند کمک خوبی به این موضوع کند.
    وی افزود : 18 میلیارد دلار پروژه پتروشیمی در منطقه مکران و چابهار تعریف شده که تمام این پروژه ها نیاز به بندر دارند و بانک توسعه صادرات در شرق کشور تامین مالی این موضوع را انجام داده است.
    پرداخت تسهیلات 3 هزار و 884 میلیارد ریالی
    دکتر صالح آبادی در ادامه اعلام کرد که بانک توسعه صادرات در 10 ماهه نخست سال جاری 3 هزار و 884 میلیارد ریال به 198 بنگاه کوچک و متوسط صادرات محور تسهیلات پرداخت کرده است.
    وی خاطرنشان کرد: در 10 ماهه نخست سال 95 و با توافق انجام شده با وزارت صنعت، معدن و تجارت، 4 هزار میلیارد ریال تسهیلات به بخش‌های مختلف تولیدی صادراتی با یارانه 5 درصدی تسهیلات از سوی بانک توسعه صادرات پرداخت شده است؛ براساس تفاهم نامه امضا شده 10 میلیارد ریال برای سرمایه در گردش و 20 میلیارد ریال برای طرح تسهیلات پرداخت می شود.
    وی همچنین اعلام کرد که در طول ماه های گذشته از سال جاری بانک توسعه صادرات با اگزیم بانک اندونزی و مجارستان تفاهم نامه همکاری امضا کرده است.
    دکتر صالح آبادی از اعطای یک خط اعتباری 18 میلیون دلاری به یکی از بانک های عراقی خبر داد و گفت: اعطای این خط اعتباری با هدف گسترش صادرات ایران به عراق بوده و در صورتی‌که سایر بانک های عراقی نیز از کفایت سرمایه لازم برخوردار باشند، این آمادگی وجود دارد که خطوط اعتباری دیگری به این کشور داده شود.
    وی توضیح داد که براین اساس صادرکنندگان ایرانی می توانند با استفاده از این خط اعتباری پول صادرات کالای خود را به شکل نقد دریافت کرده و بانک عراقی تا 2 سال این رقم را پرداخت خواهد کرد.
    رئیس هیات مدیره بانک توسعه صادرات افزود: تمامی صادرکنندگان ممتاز و 82 درصد از صادرکنندگان نمونه کشور مشتری بانک ما هستند.
    ارتقای 2 پله ای رتبه اعتباری بانک توسعه صادرات
    دکتر صالح آبادی اعلام کرد: براساس ارزیابی موسسه اعتبارسنجی، رتبه اعتباری بانک توسعه صادرات با دو پله صعود نسبت به سال گذشته به «BB -» ارتقا یافت که در تعاملات با بانک های خارجی و نرخ تسهیلاتی دریافتی از آنها اثر مثبت می گذارد.
    وی گفت: صورت های مالی بانک توسعه صادرات تنها بانک دولتی بود که در مجمع بدون هیچگونه شرط بند حسابرسی تصویب شد.
    مدیرعامل بانک توسعه صادرات با توضیح اینکه تمام بانک های کشور مکلف به پرداخت وام ازدواج هستند، گفت: بانک توسعه صادرات در 10 ماهه نخست سال جاری 40 میلیارد ریال وام ازدواج پرداخت کرده است.
    دکتر صالح آبادی در ادامه گفت: بانک توسعه صادرات در تمامی اجلاس های کمیسیون مشترک اقتصادی ایران با کشورهای دیگر عضو ثابت بوده و در هرجایی که پروژه مشترک داشتیم یا مطالباتی داشته باشیم، حضور پیدا می کنیم.
    وی اعلام کرد: مجموع تسهیلات پرداختی این بانک از ابتدای سال تا پایان دی ماه 38 هزار و 433 میلیارد ریال بوده که رشدی 10 درصدی در بخش سرمایه در گردش داشته است؛ با این حال تسهیلات پرداختی به طرح ها کاهش داشته زیرا یکی از سیاست های تصویب شده در مجمع بانک توسعه صادرات افزایش پرداخت تسهیلات به سرمایه در گردش است.
    مدیرعامل بانک توسعه صادرات با بیان اینکه مانده تسهیلات این بانک 147 هزار و 649 میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 39 درصد رشد نشان می دهد، افزود: تعداد تسهیلات اعطایی در 10 ماهه نخست سال جاری یک هزار و 942 فقره بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 21 درصد رشد داشته است.
    وی ادامه داد: مانده سپرده های ارزی بانک توسعه صادرات یک میلیارد 320 میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 150 درصد رشد داشته است؛ همچنین مانده سپرده های ریالی این بانک با 84 درصد رشد 16 هزار و 908 میلیارد ریال بوده است.
    به گفته دکتر صالح آبادی، اعتبارات اسنادی ریالی بانک توسعه صادرات 2 هزار و 95 میلیارد ریال تا پایان دی ماه بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 587 درصد رشد داشته است؛ همچنین مجموع ال سی های ارزی باز شده حدود 500 میلیون دلار بوده و حواله‌جات ارزی بانک 2.7 میلیارد دلار بوده است.
    وی ادامه داد: بانک توسعه صادرات با 22 کشور اروپایی، 19 کشور آسیایی، 6 کشور آفریقایی و یک کشور در آمریکای جنوبی روابط کارگزاری برقرار کرده است؛ بر این اساس روابط کارگزاری با 118 بانک در دنیا برقرار شده و همچنین 30 حساب در این بانک ها افتتاح شده است.
    رونمایی از یک سامانه جدید برای کمک به صادرکنندگان
    دکتر صالح آبادی اعلام کرد: روز شنبه هفته آینده (23 بهمن ماه) از سامانه‌ای به نام «چیگل» که توسط یکی از شرکت های دانش بنیان تهیه شده رونمایی می شود؛ در این سامانه صادرکنندگان می توانند محصول خود را به 20 زبان زنده دنیا معرفی کنند.
    وی با تاکید بر اینکه بانک توسعه صادرات آماده است تا خطوط اعتباری در اختیار بانک های کشورهای دیگری قرار دهد، افزود: در صورتی‌که صادرکننده ای در کشوری مشتریانی برای محصولش پیدا کند و آن مشتری نتواند پول محصول را به شکل نقدی پرداخت کند، این آمادگی را داریم تا خط اعتباری به یورو در اختیار بانک های آن کشور قرار داده و تا 2 سال بعد پول خود را دریافت کنیم.
    مدیرعامل بانک توسعه صادرات با بیان اینکه در حال حاضر خط اعتباری در اختیار روسیه و ارمنستان قرار گرفته است، شرط اعطای این خط اعتباری را سقف ریسک اعلام شده از سوی صندوق ضمانت صادرات دانست.
    دکتر صالح آبادی یکی دیگر از سیاست‌های این بانک را دریافت خطوط اعتباری از بانک های خارجی برای واردات مواد اولیه کارخانه های ایرانی اعلام کرد و از در شرف امضا بودن دو خط اعتباری 100 میلیون یورویی از اگزیم بانک کره جنوبی و 75 میلیون یورویی از یکی از بانک های ترکیه خبر داد.
    وی دریافت این دو خط اعتباری را برای واردات مواد اولیه و کمک به بنگاه های کوچک و متوسط صادرات محور دانست و افزود: در سفری که به همراه دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به هند داشتم، مذاکرات خوبی با هندی‌ها برای دریافت خطوط اعتباری کوتاه و بلندمدت داشتیم و در حال تبادل مدارک برای این موضوع هستیم.
    رئیس هیات مدیره بانک توسعه صادرات یکی از اهداف این بانک را برقراری رابطه کارگزاری با بانک های کشورهایی اعلام کرد که هدف صادراتی ایران هستند و گفت: برزیل یکی از این کشورهاست؛ در جلسه اخیر کمیسیون مشترک ایران و برزیل که در این کشور برگزار شد، بر برقراری روابط کارگزاری بانکی تاکید شد و در حال پیگیری این موضوع هستیم.
    دکتر صالح آبادی با یادآوری برقراری روابط بانکی و کارگزاری با شش کشور آفریقایی اظهارداشت: بدنبال توسعه روابط بانکی و کارگزاری با کشورهای آفریقایی هستیم.
    وی در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره بین المللی شدن بانک ایران و ونزوئلا گفت:‌ این بانک با مشارکت دو کشور راه اندازی شد اما حجم مراودات کم است بنابر این اگر کشوری خواستار اضافه شدن به این بانک باشد امکان آن وجود دارد.
    وی تصریح کرد:‌ البته ایده ای برای تبدیل این بانک به بانک ایران و آمریکای جنوبی وجود دارد و علاقه مندیم این بانک نیز همانند بانک ایران و اروپا فعالیت کند و برای این امر نیز مذاکراتی انجام شده است.
    دکتر صالح آبادی در پاسخ به پرسشی در خصوص ارایه تسهیلات به شرکت های داروسازی نیز اظهارداشت:‌ شرکت های دارویی صادر کننده مشمول تسهیلات بانک توسعه صادرات می شوند و حتی بانک در مورد تجهیزات و داروهای خاص که مربوط به حوزه سلامت می شود نیز وارد شده است.
    به گفته صالح آبادی، بانک توسعه صادرات در 10 ماهه امسال 850 میلیارد ریال تسهیلات به صنعت دارو سازی کشور پرداخت کرده است.
    مدیرعامل بانک توسعه صادرات در پاسخ به پرسشی درباره ارایه تسهیلات به سایپا و ایران خودرو و همچنین وجود بدهی از این شرکت ها نیز تصریح کرد:‌ ایران خودرو و سایپا هیچ بدهی به بانک ندارند زیرا هم اکنون تسهیلاتی را نیز دریافت نکرده اند؛ در گذشته اما بانک توسعه صادرات تسهیلاتی را به این دو شرکت ارایه کرده بود که تسویه شده است.
    دکتر صالح آبادی همچنین از آمادگی این بانک برای ارایه تسهیلات به این دو شرکت خبر داد و گفت:‌ بانک توسعه صادرات با مجوز شورای پول و اعتبار آماده ارایه این تسهیلات است.
    وی درباره بدهکاران کلان بانک توسعه صادرات با این توضیح که جنس بدهکاران این بانک متفاوت از سایر بانک‌ها است، گفت: عمده بدهکاران ما را شرکت ها تشکیل می دهند زیرا در قالب شخص حقیقی عمدتا صادرکننده ای نداریم.
    دکتر صالح آبادی اظهارداشت:‌ بانک توسعه صادرات به عنوان نمونه تسهیلاتی را برای ساخت طرحی در سایر کشورها پرداخت کرده و دولت آن کشور نیز بازپرداخت را تضمین کرده است و عدد آن حدود 400 میلیون دلار است؛ البته برخی از شرکت های بزرگ داخلی مانند مپنا و کشتیرانی جمهوری اسلامی تسهیلاتی را از این بانک دریافت کرده اند.
    دکتر صالح آبادی در ادامه این نشست در پاسخ به پرسشی درباره ارایه تسهیلات به پتروشیمی ها نیز گفت‌: بانک توسعه صادرات حدود 4.2 میلیارد دلار در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی تسهیلات پرداخت کرده است؛ یکی از این طرح ها نیز پتروشیمی بوشهر است که 2.2 میلیارد یورو حجم آن است که در فاز های مختلف به بهره برداری می رسد. البته منابع آن از فاینانس چین تامین می شوند.
    وی با بیان اینکه سالانه 3 میلیارد دلار صادرات پتروشیمی کشور اضافه می شود، اظهار داشت: البته ارایه تسهیلات به پتروشیمی گچ ساران، سلمان فارسی و ... نیز در دستور کار است.
    به گفته وی، بخش پتروشیمی از صنایع اولویت دار بانک توسعه صادرات است.
    وی درباره تسهیلات تخصیصی به فعالیت های تکنولوژی بالا (های تک) نیز اظهارداشت:‌ بانک توسعه صادرات به صنایع مختلف تسهیلات ارایه می کند در حوزه دانش بنیان نیز صندوق سرمایه گذاری شریف با همکاری دانشگاه صنعتی شریف راه اندازی شده است و خط اعتباری 100 میلیارد ریالی را نیز به آن اختصاص داده است.
    مدیرعامل بانک توسعه صادرات درباره کفایت سرمایه این بانک نیز گفت:‌ این بانک به دلیل اینکه سپرده محور نیست نیاز به سرمایه دارد. البته این بانک جزو بانک هایی است که تنها 40 شعبه دارد و به این ترتیب که هر مرکز استان دارای یک شعبه و مناطق آزاد و در تهران نیز 5 شعبه دارد و به همین دلیل نمی توانیم همانند سایر بانک ها جذب سپرده کنیم و اتکای ما تنها به خطوط اعتباری بانک مرکزی، منابع صندوق توسعه ملی و بانک های خارجی است.
    دکتر صالح آبادی کفایت سرمایه بانک توسعه صادرات را بیش از 20 درصد اعلام کرد و افزود: ما رتبه اول را در بحث کفایت سرمایه بین بانک‌های دولتی داریم، اما از آنجایی‌که سپرده محور نیستیم، نیاز به افزایش سرمایه داریم؛ آخرین افزایش سرمایه بانک مربوط به سال 1386 بوده و از آن زمان تا کنون افزایش سرمایه نداشته‌ایم.
    دکتر صالح آبادی خاطرنشان کرد:‌ بانک توسعه صادرات از سال گذشته باشگاه مشتریان بانک را راه اندازی کرده است که متقاضیان بتوانند از این طریق با ما در ارتباط باشند و مشتریان بالفعل وبالقوه عضو این باشگاه هستند و تعامل مناسبی را با آنها داریم و امیدواریم بتوانیم به صادرکنندگان کمک کنیم. صادرات غیرنفتی قرار است در برنامه ششم توسعه به بیش از 100 میلیارد دلار برسد و امیدواریم در تحقق این امر نقش موثری داشته باشیم.
    به گفته وی، از سال گذشته بیش از 7 هزار میلیارد ریال جذب منابع ریالی از صندوق توسعه ملی با نرخ 16 درصد تسهیلات به صادرکنندگان اعطا شده است و در آینده نیز این رقم افزایش خواهد یافت.
    وی درباره ریسک سیاسی بر عملکرد بانک ها نیز اظهار داشت:‌ ارتباطات با بانک های مختلف در یک سال گذشته برقرار شده و تبادل رمز و رابطه کارگزاری با بانک هایی که تمایل و علاقه به همکاری با بانک های ایرانی دارند نیز ایجاد شده است؛ البته تمامی ارزها غیر دلاری است و ارتباطی با آمریکا ندارد و به صورت یوریی و یا ارزهای غیر دلار اقدامات خود را انجام می‌دهیم. عزم کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اروپایی نیز همکاری با ایران است و فکر نمی کنم در روابط بانکی و اقتصادی شکل گرفته خللی ایجاد شود.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی