عصر بازار

طلای جهانی در حال نزول پله‌پله است؛

سیگنال فدرال رزرو به بازار

عصر اعتبار- طلای جهانی پس از بازشدن در قیمت ۱۲۸۸ دلاری، از پلکان نزولی وارد کانال ۱۲۷۰ دلاری شد. بهای فلز گرانبها تا ساعت ۶ بعد از ظهر به کف ۱۲۷۳ دلاری نیز اصابت کرد که از تضعیف قیمت ۱۶۵/ ۱ درصدی فلز گرانبها حکایت می‌کند.

سیگنال فدرال رزرو به بازار
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از دنیای اقتصاد، افت شدید طلای جهانی در شرایطی است که شاخص دلار در محدوده خاصی نوسان می‌کند و توان صعود در کوتاه‌مدت را ندارد. بنابراین فلز گرانبها که در میان خطوط حمایتی و مقاومتی زندانی شده است، بالاخره با انرژی نهفته خود به سمت قعر حرکت کرد.

    شاخص‌های بورس در سراسر دنیا با سیگنال سیاست‌گذاران پولی فدرال رزرو نزول ابتدای هفته خود را پوشش دادند. اعضای شعب ایالتی مختلف فدرال رزرو آمریکا در روزهای گذشته از تداوم ثبات نرخ بهره تا سال آینده میلادی خبر دادند. به این ترتیب، پس از رشد نسبی تورم در فضای اشتغال کامل که در کنار این خبر به سرمایه‌گذاران آینده خوش‌بینانه‌ای را نوید می‌داد، در اروپا شاخص Stoxx 600 در معاملات صبحگاهی حدود 2/ 0 درصد بالا رفت. در آسیا، بازار سهم شانگهای 4/ 2 درصد صعود داشت، شاخص هانگ‌شنگ هنگ‌کنگ 9/ 0 درصد پیش رفت و در ژاپن، شاخص نیککی نزدیک به 2/ 0 درصد رشد کرد.

    سرمایه‌گذاران با دقت مشغول نظاره گزارش عملکرد شرکت‌های بزرگ آمریکایی خواهند بود. براساس انتظارات کنونی درآمدهای شرکت‌های بزرگ با شرایطی در هفته اخیر منتشر می‌شوند که نسبت به مدت مشابه در سال 2018 میلادی ناامیدکننده برآورد شده‌اند. برخی از کارشناسان، کاهش درآمد شرکت‌ها را همزمان با افت چشم‌انداز رشد اقتصادی جهانی در ماه‌های آتی، قطعی می‌دانند.  با توجه به جهش قابل توجه بازارهای جهانی از ابتدای سال‌جاری میلادی، رویکردهای متفاوت تحلیلگران رشد آتی اقتصاد ایالات‌متحده را موجب شده است. هرچند با سطح قیمت‌های بالارونده در اقتصاد، به مرور درآمدهای عمومی افت خواهند کرد و بلافاصله مسیر صعودی جدیدی را دنبال خواهند کرد.به‌نظر می‌رسد طلا در حال تثبیت در میانه مسابقه طناب‌کشی افت‌و‌خیز با دلار آمریکا است، اما فلز زرد همچنان امید به خطوط حمایتی را به انتظار بازگشت تا بالای سطح 1300 دلاری در میان سرمایه‌گذاران تبدیل کرده است.

    بخشی از فشار بر قیمت طلا روز پنج‌شنبه تحت تاثیر متن نشست فدرال رزرو آمریکا بود. احتمال عدم تغییر نرخ بهره در سال‌جاری میلادی به 63 درصد جهش کرده است. داده‌های مثبت شاخص کارخانه‌ای امپایراستیت آمریکا هم در تعیین مسیر قیمت طلا نقش مهمی داشت. طلا توانسته سطح حمایتی خود را بالای 1270 دلار حفظ کند. در مسیر پیش رو، خطوط مقاومت 1292 و 1297 دلاری در ادامه سدهای صعودی برای طلا محسوب می‌شوند که در صورت عبور از این سطوح به بالای قیمت 1300 دلاری باز خواهند گشت.در شرایطی که معامله‌گران در انتظار آمارهای اقتصادی منطقه یورو و چین هستند، تمایل معامله‌گران به خرید دلار افزایش یافت و این عامل به کمک اسکناس سبز آمد. بانک مرکزی استرالیا در تصمیمی که باعث کاهش ارزش پول این کشور شد از آمادگی‌اش برای کاهش نرخ بهره خبر داد و به‌دنبال انتشار این خبر، هر دلار استرالیا با 4/ 0 درصد کاهش به ازای هر دلار آمریکا حدود 7144/ 0 مبادله شد.

    شاخص دلار که برابری این ارز در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد به 97 واحد افزایش یافت تا بار دیگر در کانال 97 واحدی قرار گیرد. هر یورو با عقب‌نشینی از کانال 13/ 1 دلاری تا محدوده 129/ 1 دلاری عقب نشست.همچنین به‌دنبال انتشار خبر آغاز مذاکرات تجاری جدید بین ژاپن و آمریکا، هر دلار به نرخ برابری 112 رسید و در برابر ین تقویت شد.  طلای جهانی ظرف چند هفته اخیر دچار وضعیت تکنیکال مثلثی شده که منجر به نزول قیمت به سمت 1370 دلار خواهد شد.«دنیای اقتصاد» برای بررسی بیشتر بازار طلا و دلار در سال‌جاری، نظر تحلیلگران برجسته را در همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران در سال 98» جویا خواهد شد. این همایش با هدف بررسی بازارهای داخلی از جمله ارز، سکه،  مسکن، چشم‌انداز بازار طلا، بازارهای جهانی به همراه اثر متقابل آن بر بازارهای داخلی و اثر المان‌های مختلف بر آنها، عصر نهم اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد.  گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» در کنار این همایش، در نوبت صبح نهم اردیبهشت، هشتمین همایش «سیاست‌های پولی و چالش‌های بانکداری و تولید» را برگزار خواهد کرد که در آن، تصویری از اقتصاد کلان ترسیم و دلیل ماندگاری چالش‌ها در اقتصاد ایران ازسوی صاحب‌نظران بیان خواهد شد. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از نحوه شرکت در همایش می‌توانند به آدرس http:/ / events.den.ir مراجعه کنند یا با شماره تلفن‌ 87762350 (دبیرخانه همایش) تماس بگیرند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی