عصر بازار

بر اساس آمار جهان؛

میزان سرمایه‌گذاری در «فین‌تک‌ها» کاهش یافته است

عصر اعتبار- بر اساس آخرین گزارش‌های منتشر شده در حوزه فناوری‌های مالی (فین‌تک)، میزان سرمایه‌گذاری در این حوزه با کاهش رو به رو شده است.

میزان سرمایه‌گذاری در «فین‌تک‌ها» کاهش یافته است
نسخه قابل چاپ
جمعه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایرنا، در جلسه‌ای که فعالان حوزه فین‌تک با رئیس بانک مرکزی داشتند به شرح اتفاقاتی که در حوزه فین‌تک در جهان رخ داده، پرداختند. این اولین جلسه‌ای بود که رئیس بانک مرکزی با فعالان این حوزه برگزار کرد.

    در این جلسه نمایندگان بخش‌های مختلف مانند کیف پول الکترونیکی، لندتک (فناوری ارتباط بین وام‌دهندگان و وام‌گیرندگان)، سرمایه‌گذاری، تئوبانک، بانکداری دیجیتال، بانکداری باز، پرداخت، بلاکچین و رمزارز و هوش مصنوعی درباره مصائب و فرصت‌هایی که در حوزه کاری‌شان وجود دارد، با «علی صالح‌آبادی» رئیس بانک مرکزی به گفت‌وگو پرداختند.

    بنابر گزارش ابتدایی که در این جلسه مطرح شد، فین‌تک، کاربرد نوآورانه فناوری و خلق مدل‌های نوین کسب و کار در خدمات مالی است. فین‌تک از سه ضلع مالی، فناوری و مدل کسب‌وکار تشکیل شده است.

    بانکداری خرد، بانکداری تجاری (SME)، بانکداری شرکتی، تجارت، مدیریت دارایی، بانکداری خصوصی، بیمه و صرافی/ارزهای خارجی از حوزه‌های کلیدی خدمات مالی است که از فین‌تک بهره می‌برند.

    رایانش ابری، کلان داده‌ها، هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشین (ML)، بلاکچین، اینترنت اشیا، محاسبات کوانتومی، واقعیت مجاری و واقعیت افزوده از جمله فناوری‌های کلیدی به کار رفته برای دستیابی به تغییر است.

    کشورهای امریکا، کانادا، مکزیک، بریتانیا، فرانسه، برزیل، سوئد، آلمان، چین، سنگاپور و هند قطب‌های فین‌تک متنوع در سراسر دنیا هستند.

    میزان سرمایه‌گذاری در فین‌تک کاهش یافته است

    تازه‌ترین داده‌هایی که در این حوزه وجود دارد، نشان می‌دهد در 2 هزار و 827 معامله که در سال 2019 انجام شده، میزان سرمایه‌گذاری در فین‌تک با 28 درصد کاهش به 35.7 میلیارد دلار رسیده است. دلیل آن کاهش شدید تامین بودجه در شرکت‌های فین‌تک چینی است.

    ارزش نسبی پنج معامله برتری که در سال 2019 انجام شد، نسبت به پنج سال گذشته به پایین‌ترین سطح خود رسید که 11 درصد کل سرمایه‌گذاری‌ها بود. در حالی که در سال 2018، این عدد 40 درصد بود. تعداد معاملات نیز به میزان 17 درصد کاهش یافته و به 2827 معامله رسیده است.

    سرمایه‌گذاری جهانی در فین‌تک

    تقریبا در تمام مناطق جهان به جز قاره آسیا، میزان سرمایه‌گذاری افزایش یافته است. این میزان در قاره آسیا به دلیل افت چشمگیر تعداد معاملات بزرگ انجام شده در چین، 73 درصد کاهش یافته و از 28.8 به 7.8 میلیارد دلار رسیده است.

    میزان سرمایه‌گذاری در آمریکای شمالی، 25 درصد افزایش یافته و به 17.3 میلیارد دلار رسیده و در اروپا 49 درصد افزایش یافته و به 8.5 میلیارد دلار رسیده است.

    سهم آمریکای شمالی از سرمایه‌گذاری کلی جهانی در سال 2019 تقریبا نصف (49درصد) و اروپا یک چهارم (24 درصد) بود. همچنین تعداد کلی ابر معاملات همچنان در حال افزایش است که شامل 23 درصد افزایش در سال 2019 شده و به 86 معامله رسیده است.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو