عصر بازار

مدیر اداره صادرات بانک مرکزی اعلام کرد

روند قیمت ارز نزولی شد

عصر اعتبار- مدیر اداره صادرات بانک مرکزی گفت: روند فزاینده قیمت ارز در بازار از دیروز متوقف شد و الان روند نزولی است.

روند قیمت ارز نزولی شد
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار»، صمد کریمی در مصاحبه با خبرگزاری صداو سیما  به شاخص های بازار از جمله تراز تجاری مثبت کشورمان و افزایش منابع ارزی نسبت به منابع مصرفی اشاره کرد و افزود: پس لزومی ندارد که نرخ ارز نوسان زیادی داشته باشد.

    وی با بیان اینکه هزینه های نقل و انتقال ارز و تبدیل آن در آینده ای نزدیک کاهش می یابد و خطوط اعتباری خارجی در طرح های بزرگ و زیرساخت های کشور وارد می شود، گفت: این یعنی جریان های ورود سرمایه در اقتصاد ایران تقویت می شود و سرعت نقل و انتقال بین المللی ارز کاهش می یابد و این نهایتاً به تسهیل تجارت ، صادرات و واردات کشور کمک می کند و ما به نقطه تعادل در بازار ارز نزدیک می شویم.

    وی در پاسخ به این سوال که چه توصیه ای برای کسانی که می خواهند در بازار ارز سرمایه گذاری کنند دارید؟ گفت: توصیه می کنم که رفتارهای سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی به گونه ای شکل بگیرد که تحت تأثیر نوسانات زودگذر ارز نباشد.

    کریمی گفت: توصیه می کنم این افراد قدری بلند مدت تر در این باره فکر کنند و تقاضای خود را در زمانی انجام دهند که ریسک کمتری دارد و قیمت تعادلی ارز کمتر از قیمت فعلی است.

    بعد از توافق برجام ، تقاضای ارز فزاینده شد

    مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با بیان اینکه در دو سال اخیر بازار ارز از ثبات نسبی خوبی برخوردار بود ، گفت: تا قبل از 23 تیر امسال یعنی توافق منجر به برجام ، عرضه ارز بیشتر شد و نرخ کاهش یافت اما بعد از توافق برجام تقاضای ارز فزاینده شد.

    صمد کریمی افزود: دلیل اصلی افزایش تقاضا شامل معاملات سوداگرانه ، معاملات اعتباری ، تقاضای فصلی دلار ، قیمت نفت و طلا و نرخ های برابری بود که همه این موارد در بانک مرکزی شناسایی شده است.

    وی با بیان اینکه ما رسیدن نرخ دلار به کانال 3 هزار و 600 تومان را تأیید می کنیم ، گفت: براساس سامانه میانگین وزنی معاملات ارزی در بانک مرکزی میانگین وزنی دلار تا دیروز 3 هزار و 550 تومان بود و پیش بینی ما روند دیگری را برای آینده نشان می دهد و معتقدیم این اتفاقات گذرا خواهد بود و این متغیرها پایدار نیست و بعد از دوره ای از بین خواهد رفت.

    مدیر اداره صادرات بانک مرکزی افزود: عرضه ارز افزایش خواهد یافت و بازار به نقطه تعادلی خود باز می گردد.

    وی گفت: اقدامات بانک مرکزی هم آغاز شده است و ما بازار را مرتب رصد می کنیم.

    کریمی با اشاره به اینکه بانک مرکزی طبق قانون می تواند در بازار ارز مداخله کند، افزود: بانک مرکزی برای کاهش التهاب مجدداً در بازار مداخله می کند همان کاری هم که قبلاً انجام داده است.

    وی درباره اینکه آیا مداخله بانک مرکزی شروع شده است؟ پاسخ داد: با توجه به بررسی بازار این مداخله را بیشتر کردیم.

    مدیر اداره صادرات بانک مرکزی افزود: در شرایطی هستیم که بانک مرکزی ورود پیدا می کند و با توجه به منابع ارزی قوی می تواند روی نرخ ها به راحتی اثر بگذارد.

    بعد از برجام بیش از 90 درصد پرداخت های بین المللی را  بانک ها انجام می دهد

    مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با بیان اینکه حدود 70 درصد پرداخت های بین المللی کشور براساس حواله انجام می شود ، گفت: پیش بینی ما این است که بعد از اجرای برجام بالای 90 درصد پرداخت های بین المللی ما در بانک ها انجام خواهد شد.

    صمد کریمی با اشاره به اینکه روابط کارگزاری بانک ها آغاز  شده و مذاکرات انجام شده و در مرحله رد و بدل شدن اسناد است ، افزود : هم اینک خدمات سوئیفت برای بانک های غیر تحریمی وجود دارد و در آینده برای همه بانک ها نیز خواهد بود.

    وی گفت: به همین خاطر تعداد بانک های خارجی که با ما کار می کند و همچنین ال سی ها و خطوط اعتباری و سرمایه گذاری خارجی در کشور افزایش خواهد یافت.

    کریمی افزود: این روند سبب می شود هزینه ها و همچنین زمان پرداخت های ما در سیستم بین المللی به شدت کاهش یابد.

    وی تاکیدکرد: پیمان های پولی که با کشورهای دیگر داریم به تدریج در حال آغاز اجراست و با ترکیه آغاز شده است.

    کریمی گفت: این روابط کارگزاری بانکی سبب می شود بانک مرکزی و سایر بانک ها تأمین مالی تجارت و طرح ها را به راحتی انجام دهد و به سمت استفاده ابزارهای پرداخت بین المللی حرکت کند که هزینه آنها را کاهش خواهد داد.

    وی افزود: همه این عوامل باعث می شود عرضه ارز در بازار ارز کشور افزایش یابد و دارایی های بانک مرکزی نیز نقدتر شود.

    مدیر اداره صادرات بانک مرکزی گفت : آزاد شدن دارایی های بانک ها و بانک مرکزی باعث می شود که تأثیرگذاری بازارسازان غیررسمی ارز کاهش یابد و ارز به نقطه تعادل خود برسد.

    وی افزود: عواملی که باعث افزایش تقاضای ارز شده است ، تا اول ژانویه یعنی زمان اجرای برجام به تدریج از بین خواهد رفت و عرضه ارز در بازار افزایش می یابد و بازار به نقطه تعادلی خود بازمی گردد.

    بانک مرکزی: نوسان نرخ ارز پایدار نیست

    مدیر اداره صادرات بانک مرکزی از همه فعلان اقتصادی خواست تقاضای های خود در بازار ارز را با توجه به توصیه های بانک مرکزی نسبت به چشم انداز  بازار ارز تنظیم کنند.

    صمد کریمی در گفتگو با بخش خبری 14 سیما در پاسخ به سوالی در باره مهمترین عوامل افزایش نرخ ارز طی روزهای اخیر گفت: انچه که در روزهای اخیر منجر به افزایش قیمت دلار در بازار شده است از جمله عوامل غیر بنیادی است که به زودی برطرف می شود و فعالان اقتصادی باید از رفتارهای هیجانی پرهیز کنند.

    کریمی با تاکید بر نظارت و اشراف بانک مرکزی نسبت به تحولات بازار ارز گفت: تحولات بازار ارز و طلا نشان از الگوهای سرمایه گذاری خاصی است که قطعا پایدار نیست.

    وی افزود: با توجه به آغاز شمارش معکوس برای اجرایی شدن برجام و اتصال بانکهای کشور به شبکه سوئیفت وهمچنین فراهم شدن زمینه برای گشایش ال. سی  و فاینانس در مقاطع کوتاه مدت ،میان مدت و بلند مدت و بالاخره کاهش هزینه های نقل و انتقال پول زمینه برای حذف عوامل غیر بنیادی تاثیر گذار در بازار  و افزایش میزان عرضه ارز فراهم می شود.

    کریمی تاکید کرد: روند کنونی نرخ ارز گذرا است و پایدار نخواهد بود.

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر اعتبار  ( https://telegram.me/asretebar ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی