عصر بازار

معامله گران ارز نگران بحران انتخاباتی در آمریکا

ریزش مجدد دلار از ترس آشوب پساانتخاباتی

عصر اعتبار- اظهارات جدید ترامپ باعث افزایش نگرانیها از ایجاد بن بست انتخاباتی در آمریکا شده است.

ریزش مجدد دلار از ترس آشوب پساانتخاباتی
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، با افزایش شانس بایدن برای پیروزی در انتخابات، اظهار نظرهای عجیب ترامپ معامله گران را بیش از پیش نسبت به بروز بن بست انتخاباتی در آمریکا نگران کرده است. ترامپ با اعلام اینکه چالش های حقوقی پیش آمده را در صورت لزوم در دادگاه عالی این کشور دنبال خواهد کرد گفته است دست از جنگیدن نخواهد کشید. این در حالی است که بین جمهوری خواهان ارشد اختلاف نظر زیادی پیش آمده است تا جایی که لیندزی گراهام و تد کروز از ادعاهای ترامپ حمایت کرده اند اما میت رامنی- سناتور یوتا گفته است ترامپ با ادعاهای نادرست در حال به هم ریختن کشور است.

    بایدن با پیروزی در ایالت هایی نظیر نیویورک، کالیفرنیا، واشنگتن، ایلینوی و نیوجرسی اکنون 264 رای الکترال را کسب کرده و تنها شش رای دیگر برای راهیابی به کاخ سفید نیاز دارد. از طرف دیگر دونالد ترامپ، رئیس جمهور کنونی با پیروزی در ایالت هایی نظیر فلوریدا، تگزاس، اوهایو، میسوری و تنسی 214 رای الکترال را کسب کرده و تنها در صورت پیروزی در تمام ایالت های باقی مانده می تواند برای دور دوم نیز رییس جمهور باقی بماند.

    اکنون نتایج پنج ایالت: پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، جورجیا، نوادا، آلاسکا اعلام نشده است با این حال به احتمال بسیار زیاد تیم انتخاباتی ترامپ تقاضای بازشماری آرا در سه ایالت: میشیگان، آریزونا و ویسکانسین را که بایدن در آن ها پیشتاز است مطرح خواهد کرد. در بین پنج ایالت فوق به جز نوادا، ترامپ در چهار ایالت دیگر پیش است اما فاصله بایدن با وی به ویژه در جورجیا و پنسیلوانیا به سرعت در حال کم شدن است. هم چنین برخی از رسانه ها نظیر نیویورک تایمز هنوز آریزونا را جزو ایالت های فتح شده توسط بایدن قلمداد نکرده اند با این حال در بیشتر رسانه ها از جمله فاکس نیوز و بلومبرگ این ایالت به رنگ آبی در آمده است.

    علاوه بر انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات میان دوره ای سنا و انتخابات کنگره نیز برگزار و نتایج آن ها در حال اعلام شدن است که انتظار می رود تغییری در وضعیت گذشته ایجاد نشود و اکثریت در سنا کماکان در اختیار جمهوری خواهان و در کنگره در اختیار دموکرات ها باشد. 

    هرچند که آمارهای جدید منتشر شده نشان می دهند اقتصاد اروپا در حال بازگشت به روزهای خوب قبل از آغاز کرونا است اما افزایش شدید مبتلایان و قربانیان به این ویروس مرگبار در قاره سبز بار دیگر باعث افزایش نگرانی ها از تکرار عملکرد کابوس وار تابستان شده است. هم اکنون شماری از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه با هدف جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس قرنطینه های سراسری اعلام کرده اند و احتمالا در صورت تداوم شرایط فعلی شاهد اعمال محدودیت هایی بر فعالیت کسب و کارها نیز خواهیم بود. 

    مرکز آمار اتحادیه اروپا گزارش اولیه خود از رشد اقتصادی کشورهای اروپایی در سومین فصل سال 2020 را منتشر کرد که بر این اساس متوسط رشد اقتصادی 19 کشور عضو منطقه یورو و 27 کشور عضو اتحادیه اروپا به ترتیب مثبت 12.7 درصد و مثبت 12.1 درصد بوده است که این رشد در مقایسه با متوسط رشد سه ماهه قبل در منطقه یورو 34.5 درصد و در سطح اتحادیه اروپا 34.3 درصد افزایش پیدا کرده است. این بهترین عملکرد اقتصادی کشورهای اروپایی از زمان تاسیس اتحادیه اروپا محسوب می شود.  هم چنین رشد اقتصادی در دوازده ماه منتهی به سپتامبر در سطح منطقه یورو به طور متوسط منفی 4.3 درصد ودر سطح اتحادیه اروپا به طور متوسط منفی 3.9 درصد بوده است.

    مرکز آمار آلمان در گزارشی اعلام کرد بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا در سه ماهه سوم سال 2020 به میزان 8.2 درصد بزرگ شده که این رشد، بهترین رشد اقتصادی آلمان در طول یک دهه اخیرمحسوب می‌شود. هم چنین در مقایسه با رشد مشابه فصل قبل نیز رشد اقتصادی 14.3 درصد بیشتر شده است.

    سرعت نگران کننده شیوع کرونا به ویژه در اروپا بار دیگر معامله گران را به وحشت انداخته و اکنون زمزمه هایی از بازگشت قرنطینه های سراسری در قاره سبز به گوش می رسد. در آمریکا، لهستان، فرانسه، آلمان و انگلیس رکوردهای جدیدی از ثبت مبتلایان روزانه گزارش شده و شمار قربانیان نیز مجددا در حال بازگشت به پیک های ثبت شده قبلی است.

    تاکنون بیش از 49 میلیون و 381 هزار و 52 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و 244 هزار و 630 نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 241 هزار و 218 نفر، برزیل با 161 هزار و 871 نفر، هند با 125 هزار و 528 نفر، مکزیک با 93 هزار و 772 نفر و انگلیس با 48 هزار و 475 نفر بوده است.

    بانک مرکزی انگلیس از برنامه ریزی برای تزریق 150 میلیارد پوند نقدینگی به بازارهای مالی این کشور خبر داد. این بسته نقدینگی حمایتی کم سابقه در شرایطی اعلام می شود که نرخ بهره نیز در یکی از پایین ترین سطوح تاریخی خود قرار دارد و طبق اعلام بانک مرکزی انگلیس این نرخ در محدوده 0.1 درصدی فعلی حفظ خواهد شد. 

    بانک مرکزی انگلیس با صدور بیانیه ای اعلام کرده است شرایط اقتصادی این کشور دشوارتر از چیزی خواهد بود که پیشتر تصور می شد و رسیدن به توافق تجاری با اتحادیه اروپا هم در حوزه رشد اقتصادی و هم در حوزه توازن بخشی بیشتر به تراز تجاری مفید خواهد بود. این بانک متوسط تورم انگلیس در فصل زمستان را 0.5 درصد پیش بینی کرده و افزوده است تحقق تورم دو درصدی هدف گذاری شده در سال جاری محقق نخواهد شد. 

    در هشداری مشابه، کمیسیون اجرایی اتحادیه اروپا نیز با صدور بیانیه ای مشابه از تداوم شرایط دشوار اقتصادی کنونی خبر داده و افزوده است بازگشت میزان تولیدات ناخالص داخلی اتحادیه اروپا به سطوح پیش از بحران کرونا احتمالا تا سال 2023 به طول خواهد انجامید. والدیس دومبروفسکیس- نایب رییس کمیسیون اروپا گفت: باید توجه داشت که احتمال شروع موج جدید همه گیری کرونا کاملا جدی است و این ویروس اصلی ترین چالش بر سر راه اقتصاد ما در کوتاه مدت خواهد بود.

    ادوارد مویا- کارشناس مسایل ارزی در موسسه اواندا - گفت: هر چند که شاهد انتشار برخی از اخبار امیدوارکننده هستیم اما واقعیت این است که چشم انداز اقتصادی جهان خیلی نسبت به قبل تغییری نکرده است. از نظر بازارها احتمال پیروزی دموکرات ها در انتخابات بیشتر شده و اگر کنترل دولت و مجلس سنا و کنگره به دست آن ها بیافتد احتمالا شاهد افزایش فشار مالیاتی روی شرکت های بزرگ و ثروتمندان خواهیم بود که شاید دلخواه برخی فعالان اقتصادی نباشد اما از طرف دیگر این نکته هم مطرح است که بایدن فرد مناسب تری برای مقابله با کرونا خواهد بود. 

    شاخص دلار

    شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با 0.31 درصد ریزش نسبت به روز گذشته در سطح 92.227 واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل 1.111 دلار اعلام شد (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).

    ارزهای اروپایی

    در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با 0.34 درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.315 دلار مبادله شد. یورو 0.6 درصد بالا رفت و با باقی ماندن در کانال 1.18 به 1.188 دلار رسید.

    ارزهای آسیایی

    در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با 0.39 درصد کاهش به 103.278  ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.375 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.612 یوان چین اعلام شد.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی