عصر بازار

سهم ۷۱ میلیون تومانی هر کارتخوان در یک ماه!

عصر اعتبار- مبلغ تراکنش‌های شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی کشور در شهریور امسال به بیش از ۷۲۰ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به ماه و سال قبل افزایش داشته و در این میان کارتخوان های فروشگاهی سهم بیش از ۹۲ درصدی داشته اند؛ به گونه‌ای که سرانه مبلغ تراکنش هر کارتخوان نیز به رقم ۷۱ میلیون و۷۵۴ هزار تومان رسیده است.

سهم ۷۱ میلیون تومانی هر کارتخوان در یک ماه!
نسخه قابل چاپ
جمعه ۲۹ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، بر اساس تازه‌ترین گزارش اقتصادی منتشرشده از سوی شاپرک، مجموع تعداد تراکنش‌های انجام شده شاپرک در شهریور امسال به 3875 میلیون عدد رسیده و ارزش این تراکنش‌ها در مجموع به بیش از 720 هزار میلیارد تومان می‌رسد که نسبت به مرداد ماه معادل 4.29 و 6.56 درصد رشد در تعداد و ارزش ریالی داشته است. 

    همچنین تعداد و مبلغ تراکنش‌های الکترونیک در مقایسه با سال قبل 12.98 و 11.35 درصد رشد داشته است. 

    بر این اساس، رشد اسمی ماهانه تراکنش‌های شاپرک در شهریور ماه سال جاری نسبت به ماه گذشته معادل 6.56 درصد بوده است. 

    در شهریور امسال، سهم ابزارهای پذیرش اینترنتی در تراکنش‌های انجام شده 4.85 درصد و ابزار پذیرش موبایلی 2.71 درصد بوده و این در حالی است که کارت‌خوان‌های فروشگاهی 92.44 درصد از کل تراکنش‌های انجام شده را به خود اختصاص داده‌اند. 

    از تعداد تراکنش‌های انجام شده 89.72 درصد مربوط به خرید کالا و خدمات، 6.26 درصد مربوط به پرداخت قبض و خرید شارژ تلفن همراه و معادل 4.02 درصد مربوط به مانده‌گیری بوده است.

    همچنین، از مجموع کل تراکنش‌های انجام‌شده در شهریور ماه معادل 92.66 درصد موفق و 7.34 درصد ناموفق بوده، البته تراکنش‌هایی که با سوییچ شاپرک انجام شده 99.96 درصد موفق بوده است.

    اما از مجموع تراکنش‌های ناموفق انجام شده در این ماه 1.53 درصد به دلیل خطای پذیرندگی، 0.61 درصد به دلیل خطای شاپرکی، 10.80 درصد به دلیل خطای صادرکنندگی، 86.35 درصد به دلیل خطای کاربری و 0.71 درصد به علت خطای کسب‌وکار بوده است.

    بر اساس این گزارش، نسبت ارزش تراکنش‌های شاپرک به نقدینگی در شهریور ماه سال‌جاری نیز 13.06 درصد بوده و این در حالی است که نسبت اسکناس و مسکوک در دست اشخاص به نقدینگی در این ماه فقط 1.69 درصد بوده است. 

    بنا بر تحلیل آمارهای رسمی در شهریور ماه سال‌ جاری، کارتخوان‌های فروشگاهی با سهم 92.44 درصدی بیشترین تعداد تراکنش را در بین سایر ابزارهای پذیرش داشته است که ابزارهای پذیرش اینترنتی و موبایل پس از آن قرار گرفته‌اند.

    متوسط تعداد تراکنش انجام شده به ازای هر یک کارت‌خوان فروشگاهی 417 تراکنش و برای ابزارهای پذیرش اینترنتی و موبایلی به ترتیب 363 و 818 عدد بوده است. 

    افزون بر این، متوسط تراکنش هر ابزار پذیرش شاپرکی در ماه مذکور معادل 420 تراکنش است که این تعداد نسبت به مقدار مشابه در ماه گذشته کاهش 3.53 واحدی (0.83 درصدی) را تجربه کرده است.

    همچنین، در شهریور ماه امسال بیشترین کاهش متوسط تعداد تراکنش مربوط به ابزار پذیرش اینترنتی بوده است.

    در بخش دیگری از آمار منتشر شده توسط شاپرک، مجموع مبلغ تراکنش‌های هر ابزار پذیرش شاپرکی و سرانه مبلغ تراکنش‌ها مشخص شده است. به گونه‌ای که ابزار پذیرش اینترنتی با تعداد 517 هزار و 731 ابزار فعال و با مجموع مبلغ تراکنش 102 هزار میلیارد تومان، سرانه مبلغی تراکنش هر ابزار اینترنتی به رقم 19.8 میلیارد تومان را به ثبت رسانده است.

    همچنین، در ابزار پذیرش موبایلی بیش از 128 هزار ابزار فعال سیستمی بوده است که این تعداد، مجموعا 1567 میلیارد تومان تومان تراکنش داشته‌اند.

    این در حالی است که سرانه مبلغ تراکنش‌های هر ابزار پذیرش موبایلی، یک میلیارد و 220 میلیون و 400 هزار تومان بوده است. در نهایت، در ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی مجموع مبلغ تراکنش‌ها 616 هزار میلیارد تومان بوده که این مجموع مبلغ مربوط به تعداد هشت میلیون و 587 هزار و 278 عدد ابزار کارتخوان فروشگاهی است که سرانه مبلغ تراکنش هر کارتخوان فروشگاهی نیز به رقم هفت میلیارد و 175 میلیون تومان رسیده است.

    علاوه بر این، بررسی اطلاعات متوسط مبلغ هر تراکنش در هریک از ابزارهای پذیرش نشان می‌دهد در شهریور ماه امسال، با ابزار پذیرش اینترنتی به طور متوسط 5.48 میلیون ریال مبلغ هر تراکنش بوده است. 

    با ابزار پذیرش موبایلی نیز این رقم به عدد 0.15 میلیون ریال و در نهایت با ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی نیز متوسط مبلغ هر تراکنش 1.72 میلیون ریال بوده است؛ بنابراین همان طور که در جدول زیر مشخص است در مجموع سه ابزار پذیرش مذکور، متوسط مبلغ هر تراکنش در هر ابزار، 1.86 میلیون ریال بوده است.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی