عصر بازار

نایب رئیس اتاق تهران:

سوئد می تواند از شرکای مهم تجاری ایران در اروپا شود

عصر اعتبار- نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در دیدار مدیران صندوق ضمانت صادرات سوئد با بیان اینکه ایران به عنوان یکی از اقتصاد‌های نوظهور منطقه، پس از توافق هسته‌ای به کانون توجه سرمایه‌گذاران اروپایی تبدیل شده است، تاکید کرد: سوئد می تواند از شرکای مهم تجاری ایران در اروپا شود.

سوئد می تواند از شرکای مهم تجاری ایران در اروپا شود
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار»، روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، «مهدی جهانگیری» در دیدار مدیران صندوق ضمانت صادرات کشور سوئد، با اشاره به روابط دیرینه دو کشور و پایه‌های مستحکم این رابطه افزود: اگرچه میزان روابط اقتصادی دو کشور در دوران تحریم به پایین‌ترین سطح خود رسید اما قطع نشد و بازرگانان دو کشور هم‌چنان نسبت به همکاری‌های دو جانبه علاقمندند.
    وی ابرار امیدواری کرد: با وجود نهادهایی که ریسک فعالیت بازرگانان را پوشش می‌دهند، زمینه توسعه صادرات دو کشور فراهم شود.
    نایب رئیس اتاق تهران، یکی از راهبردهای کشور در سال جدید را توجه جدی به توسعه صادرات غیرنفتی دانست و گفت: تمرکز دولت بر این است که شرایط مساعدی را برای صادرات محصولات باکیفیت فراهم کند.
    وی افزود: ایران برای جذب 50 میلیارد دلار سرمایه خارجی عزم خود را جزم کرده‌ و امیدوار است این میزان سرمایه‌گذاری تحقق یابد.
    جهانگیری با بیان اینکه صندوق بین‌المللی پول نیز رشد 5.8 درصدی را برای امسال ایران پیش‌بینی کرده است، گفت: در چنین شرایطی، موسسه هایی مانند صندوق‌های ضمانت صادرات نقش موثری در توسعه روابط تجاری برعهده دارند.
    وی به حجم مبادلات تجاری ایران و سوئد اشاره کرد وگفت: در سال گذشته، صادرات ایران به سوئد به پایین‌ترین سطح خود یعنی 14 میلیون دلار رسیده و در همین دوره ایران حدود 200 میلیون دلار از سوئد کالا خریداری کرده است؛ این اطلاعات نشان می دهد ارزش مبادلات دو کشور برای رسیدن به نقطه تعادل باید جهش قابل‌توجهی را تجربه کند و دو کشور باید زمینه این جهش را فراهم کنند.

    ** ریسک سرمایه‌گذاری مطرح شده در مورد ایران غیر واقعی است
    مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های بالای کشور برای سرمایه‌گذاری، بر پایین بودن ریسک کشوری ایران تاکید کرد و افزود: اگرچه به دلیل تشدید تحریم‌ها، پرداخت برخی از بدهی‌ها اندکی به تعویق افتاد تا کانال مناسب انتقال پول ایجاد شود اما دولت و بخش خصوصی ایران همواره در مبادلات بین‌المللی خود کاملا متعهد به قرارداد و با خوش‌حسابی عمل کرده‌اند.
    «سیدکمال سیدعلی» دو موضوع «ذخایر ارزی مناسب و بدهی بسیار پایین ایران» را از عوامل اطمینان‌بخش سرمایه‌گذاری در ایران خواند و افزود: در دوران تحریم، ریسک ایران بسیار بالا نشان داده شد اما در کل به نظر می‌رسد مباحثی که در مورد ریسک کشورمان مطرح شد، واقعی نبود بلکه به نوعی ریسک سایه و غیرواقعی بود.
    وی با تاکید بر اینکه ایران در پرداخت‌های خود بسیار خوب عمل کرده است، گفت: صندوق ضمانت صادرات ایران، با 37 صندوق خارجی، تفاهمنامه همکاری امضا کرده و ماموریت آن حمایت از صادرات و سرمایه‌گذاری در خارج است؛ ما این اقدام را از طریق صدور بیمه‌های اعتباری صادرات، صدور ضمانت‌نامه و سایر اسناد فاینانس (تامین مالی) و خدمات متنوع ارائه می‌دهیم.
    مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران ادامه داد: ما در سریلانکا، تاجیکستان، عراق، پروژه‌هایی مانند سدسازی، ساختمان‌سازی و ... را ضمانت کرده‌ایم و امیدواریم این فعالیت‌ها از حیطه کشورهای منطقه خارج شده و به دیگر کشورها نیز توسعه یابد.

    ** صدور500 فقره ضمانتنامه در شرایط تحریم
    در ادامه این نشست، «جان راکسندال» رئیس هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات سوئد نیز گفت: هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات سوئد، توسط دولت این کشور انتخاب می‌شود و دارای قدرت اجرایی بالایی است.
    وی ادامه داد: از روزی که به تهران سفر کرده‌ایم، تصویر مثبتی از ایران مشاهده کرده و با توانایی‌ها و زمینه‌های کاری فوق‌العاده‌ای آشنا شده‌ایم.
    رئیس هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات سوئد، ابراز امیدواری کرد که آشنایی متقابل دو کشور از یکدیگر به توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان دو کشور منتهی شود.
    «آنا جاتکو» مدیرکل صندوق ضمانت صادرات سوئد نیز در این نشست گفت: هدف این صندوق نه تنها افزایش صادرات سوئد، که رقابتی کردن محصولات این کشور است و به نحوی خود را همکار اتاق بازرگانی می‌داند.
    وی گفت: ما به مشتریان خود گزینه سرمایه‌گذاری پیشنهاد نمی‌کنیم، بلکه پوشش ریسک‌ صادرات آن‌ها را برعهده می‌گیریم. این ضمانت، البته سرمایه‌گذاری را نیز افزایش می‌دهد. ضمانتی که سازمان ما صادر می‌کند، به منزله ضمانت پادشاهی سوئد است.
    وی با یادآوری اینکه صندوق ضمانت صادرات سوئد در 120 کشور فعالیت دارد، افزود: در این فعالیت‌ها محدودیتی برای حجم پوشش ریسک و مدت زمان مشخص نداریم. در حال حاضر ارزش ضمانت‌های جاری صندوق ضمانت صادرات معادل 26 میلیارد دلار است.
    جاتکو با بیان اینکه ایران و سازمان متبوعش به خوبی با یکدیگر آشنایی دارند، ادامه داد: نخستین ضمانت‌نامه‌ای که از طرف صندوق ضمانت صادرات سوئد برای ایران صادر شده است، به سال 1351 باز می‌گردد و ما از آن تاریخ تا سال 2012، به طور مستمر به صدور ضمانت‌نامه صادرات برای ایران ادامه دادیم تا اینکه تحریم‌ها تشدید شد.
    وی افزود: در طول 10 سال گذشته و با وجود تحریم‌ها باز هم 500 فقره ضمانتنامه برای صادرات به ایران، صادر کرده‌ایم.
    مدیرکل صندوق ضمانت صادرات سوئد گفت: سفر هیات‌های تجاری دیگر از سوئد به ایران و بالعکس می‌تواند گشایش‌گر همکاری‌های مشترک باشد.

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصراعتبار ( http://telegram.me/asretebar) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی